Тормоз от магнитни бури - Как да се справим с тях!

37649
Тормоз от магнитни бури - Как да се справим с тях!

Дните и месеци с повече магнитни бури са изпитание за немалък дял от хората. В настоящата статия обаче ще изброим абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за ваше ползване ще ви предоставим начин, по който да установите с пълна валидност в коя част от седмицата ще се появат магнитни бури.

Кои хора се влияят зле

Не са малко изследванията, които показват, че близо 47 % от хората са уязвими към магнитните бури, а в последните десетилетия броят им набъбва. Не всички от тях допускат, че неразположението им, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт могат да бъдат забелязани един или два дни преди избухването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но не изпадайте в ненужни страхове - всеки може да се приспособи и потуши реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Истината е, че тези навици са изключително подходящи за вас и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще представим всичко, което ви непременно трябва да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се сблъскате с победен изход с тях.

А дали сте метеочувствителни?

Ако се окаже, че магнитните бури ви въздействат недобре, то определено вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да създава във вас притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят значително повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога получават болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Характерно за тях е и безсънието. Характерна за тях е също по-ниска работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Субективното усещане за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето биха могли да ви създатат чувство за неразположение . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Хранене и магнитни бури - най-важните съвети

Какво ще похапвате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за здравословния ви статус. Диетата, която бихме ви посъветвали да спазвате, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Хапвайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Чудесно подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата за готвене вкъщи, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Най-подходящият вариант е да е ръжен, защото изобилства витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. По-добре премахнете от менюто наличието на белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът на билки винаги е широк, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите отвара от няколко билки, които влияят отлично.

- Закуската е нещо, което в никакъв случай не пропускайте . Направете си нещо с царевично брашно. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено.

- Опитайте се да избягвате месото, да се консумира повече риба.

• Не пропускайте - полезните навици

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. Следете внимателно съня си и не правете компромиси с него - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни разведряващи 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една десетминутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Игнорирайте обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте застояването пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, най-вече по причина на превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и карайте кола само ако не можете да се придвижите с градски транспорт или пеш.

Прогнозата на БАН - най-добрият вариант за следене

Навярно сте установили, че в социалните мрежи е наситено с съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче много малко от тях имат общо истината. Всъщност истината е, че има един-единствен подход, с който да се информирате за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН. Ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какъв магнезий да си купя – видове, ползи и за какво помага

Наследява ли се хипертонията?

Този зеленчук сваля холестерола и предпазва костите

Бучката под мишницата е опасен симптом за жените

Сваляне на високо кръвно - този известен метод може да навреди на здравето

Високо кръвно? Да го ликвидираме! Жесток списък с хитри и народни цярове срещу него

Страданията с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

Лекар: Това е най-малко опасният силен алкохол за черния дроб, ако не се прекалява

Лекар: Яжте тези 5 храни и никога няма да се оплаквате от паметта си

Хората с тази кръвна група остаряват най-бавно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com