Удар на магнитни бури: Как да сте наясно в кой ден ще се разразят и как да действате при изригвания

4927
Удар на магнитни бури: Как да сте наясно в кой ден ще се разразят и как да действате при изригвания

Повишената активност на магнитните бури са истинска напаст за сериозен процент от хората. В настоящата статия обаче ще откриете абсолютно всичко, което ви е полезно, за да се преборите с тях. Както и обезателно ще ви разкрием начин, по който да установите с точност кога точно ще изригнат магнитни бури.

Защо и кои хора имат проблем с бурите

Различни изследвания показват, че почти 48 % от хората попадат под въздействието на магнитните бури, а в последно време броят им набъбва. Не всички от тях са наясно, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт се проявяват ден по-рано преди избухването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но не изпадайте в паника - всеки може да се приспособи и сведе до минимум реакцията си към магнитната буря, ако придобие първокласни навици и използва различни тактики за справяне със ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са изключително полезни и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да запазите бодрост и свежест. Затова тук ще ви посъветваме за всичко, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Интересен въпрос: Метеочувствителни ли сте?

В случай, че магнитните бури ви въздействат недобре, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора изпитват различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога страдат от болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Характерно за тях е и безсънието. Характерна за тях е също по-ниска работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Усещането за задух е често срещано.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето биха могли да ви създатат чувство за неразположение . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват значителна слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако сте част от този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво би било много хубаво да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Какви храни да хапвате по време на магнитна буря

Какво ще похапвате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за здравословния ви статус. Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата за готвене вкъщи, от варивата сега е дошъл момента за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Най-подходящият вариант е да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки - витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. Колкото и да го обичате, лишете се от белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът е много голям, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите кипяща смес от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което в никакъв случай не пропускайте . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, би било добре да е нискомаслено.

- Не залагайте на месото, да се приема повече риба.

• Полезно и здравословно - тези навици са ключови

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. Каквото и да става, наспивайте се добре - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, предайте се на лукса на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни лежерни 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една десетминутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Игнорирайте обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте застояването пред телевизора, компютъра и телефона. Изключете ги поне час или два преди да заспите.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в цялостния подход.

Можете да си вземате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

По-хубаво е да намалите поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, най-вече по причина на превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и шофирайте внимателно.

Къде да проверим дали бурята е ударила

Би трябвало да сте забелязали, че в онлайн средата е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче голяма част от тях не отговарят на истината. Принципно има един-единствен метод да се информирате за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com