5 зодиакални знака, които трудно влизат в сериозна връзка 

11536
5 зодиакални знака, които трудно влизат в сериозна връзка 
Снимка: iStock

Чувствате ли, че някой, в когото се влюбвате, е емоционално недостъпен? В началото всичко е сладко и интензивно, но с течение на времето този човек започна да се дистанцира? Въпреки че има много причини, поради които потенциален партньор се дистанцира и изгражда стена около сърцето си, астрологията предполага, че 5 зодиакални знака са родени с тази тенденция. Характерните особености на тези хора ги затрудняват да се разкрият пред половинката си.

Емоционално недостъпните зодиакални знаци обикновено са свободни духове, които ценят своята независимост. Те се фокусират върху себе си до такава степен, че възприемат любовта като заплаха. Преживяванията от минали токсични връзки пораждат страхове и недоверие у тях. С поведението си те несъзнателно нараняват другите, но никога не е късно да се променят. 

Ето 5 зодиакални знака, за които създаването на връзка е най-голямото предизвикателство:

Овен: битката на сърцето срещу голямото его

Овенът е фокусиран върху целите си. Той се насочва към развитие в кариерата си и усъвършенстване на собствените си умения. Страхува се, че ако се забърка в сериозна връзка това може да забави стремежите му. В резултат на това той става емоционално недостъпен за партньора си. Не желае да се откаже заради любовта от нещо, което е призванието на живота му. Може да създаде впечатление, че е безразличен и затворен, когато става въпрос за чувства.

Не е вярно обаче, че той не се интересува. Дълбоко в себе си иска да има някого до себе си. Само че за него не е лесно да се откаже от желанието си за контрол и да намери баланс между егото си и нуждите на другия човек. 

5 зодии със силен характер, които нямат навика да се отказват

Близнаци: сблъсъкът между логиката и емоциите

Никой не се страхува от обвързване толкова, колкото зодия Близнаци. Когато романтиката им стане сериозна, им се иска да се оттеглят веднага. Тъй като се ръководят от логиката, а не от сърцето си, те трудно преработват емоциите, които изпитват. Предпочитат да се отпуснат, вместо да преживеят нещо интензивно. Те се затварят в себе си за другия човек, вместо да си позволят да навлязат в непознатото. 
Комуникацията в една връзка е от ключово значение. Ако Близнаците говорят честно за чувствата си, за да разберат къде се намират, те ще открият, че връзката подкрепя вътрешното им израстване. Те ще открият, че да споделят живота с половинката си е много по-интересно, отколкото да преживяват всичко сами.

Стрелец: бягство от отговорност

Стрелецът е авантюристичен зодиакален знак. Той става емоционално недостъпен от страх да не загуби свободата си и възможността да преживее нови неща. Този огнен знак не обича да навлиза в подробности. Той се чувства неудобно, когато половинката му се опитва да узакони връзката и прави сериозни планове за бъдещето. Веднага се оттегля от връзки, които застрашават независимостта му. Този начин на мислене понякога кара Стрелеца да предпочита да бъде вечен скитник, вместо да преживява живота през призмата на любовта. Страхът му от рутината го кара да избяга на другия край на света. Стрелецът трябва да узрее и да разбере, че най-красивите моменти го очакват, когато се съгласи да ги сподели с половинката си. 

3 зодии, чиито характер е най-труден

Козирог: любов срещу успех

Козирогът е роден работохолик, който може да седи в офиса до късно през нощта, да поема допълнителни смени през уикендите или да носи проектите си вкъщи. За съжаление в амбициозния му график не оставя много място за романтика. Тъй като този знак осъзнава, че чувствата усложняват живота, той изгражда пословичната стена около сърцето си. Със своята емоционална студенина той отблъсква много потенциални любовници. 
Той свързва връзките с разсейване и разочарование. Докато не промени това убеждение, той ще върви по самотен път в живота. Практикуването на положителни утвърждения ще му помогне да се освободи от негативното си отношение към връзките. 

Водолей: любовта започва в ума

Ексцентричният Водолей обича да води алтернативен живот. Той е креативен мислител, който прекарва повечето време в главата си. По тази причина създава впечатление, че е емоционално недостъпен. Въпреки това откъсването му от чувствата не означава, че другият човек изобщо не се интересува от него. Напротив, Водолеят се интересува от връзката, стига да има интелектуална връзка с някого. 
Той се страхува от ситуации, в които любовникът изисква романтични жестове. Постоянното утвърждаване на чувствата просто не е в неговия стил. По-добре е да му дадете време, като на първо място станете негов най-добър приятел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХОРОСКОП:

Зодиите, които ще имат най-голям късмет през седмицата 13-19 май 2024

Зодията, която ще плаче от щастие на 13 май 2024

В понеделник: Тези две зодии се радват на неочаквано финансово богатство

На 13-ти май: Не общувайте с тези зодии, защото правят от мухата слон

Вярвате или не, тези три зодии превръщат молитвите си в реалност

Лош къдмет или ангел-пазител: Тези три зодии трябва да помислят за знаците в живота си

3-те зодии, които ще се радват на едно вълшебно лято

Съвет за всяка зодия за днес, 13 май 2024

Дневен любовен хороскоп за 13 май 2024

Уникално късметче за всяка зодия за 13 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com