X
 
 

Кои съвременни народи са потомци на древните египтяни?

15290 5
Кои съвременни народи са потомци на древните египтяни?
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Преди ДНК тестовете беше трудно да се идентифицират потомците на древните египтяни, тъй като древните художниците са изобразявали местните жители с различен цвят на кожата. В някои изображения човек може да срещне египтяни със светлокафяв цвят на кожата, докато в други художниците ги изобразяват с почти черна кожа, предаде БГНЕС.

Херодот представи версия, според която египтяните са свързани с етиопците. Древногръцкият историк изтъквал в своята версия еднаквите цвят на кожата и къдрава коса, характерен за представителите на двата народа.

Северният магнитен полюс на Земята се движи с безпрецедентна скорост

Учените разкриха, че Северният магнитен полюс на Земята се измества по-бързо, отколкото някой някога е предвиждал. Полярните смени не с...

Съвременните учени смятат, че египтяните стават основатели на много националности, но не успяват да формират своя ясна собствена етническа група.

Единствените, които имат „чисти“ гени са потомците на големите фараони. Често техният генетичен материал е бил използван за идентифициране и сравняване на други ДНК за доказване на произход.

Немски учени решиха да проверят смесването на кръвта на египтяните с други народи, като за целта са използвали деветдесет мумии.

Най-интересното е, че митохондриалната ДНК не се е променил много, въпреки факта, че Египет често е бил подлаган на миграционни вълни от Африка, Близкия Изток и дори Европа.

Предположение: Разумният живот извън слънчевата система може да е много по-често срещан, отколкото си мислим

Разумният живот извън слънчевата система може да е много по-често срещан, отколкото си мислим, смятат учените, пише британското издание...

Съвременните египтяни имат прилики с други африкански народ. От генетична страна немските изследователи са установили прилики с етнически групи от Близкия изток.

Според официалната версия наследници на египтяните са коптите. Към днешна дата представителите на тази националност са само 10% от населението на Египет.

Въпреки факта, че коптите и жителите на Египет принадлежат към различни етнически групи, очевидно те трудно могат да бъдат разграничени. Такова е твърдението на известния египтолог Гастон Масперо. Специалистът твърди, че смесените бракове са допринесли за това сходство и между арабите и коптите., РИА Новости

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  просто езикът " бугарица" на траките всички говорим! България,сърбия,русия,словакия,хърватски,полша и мн други няма такъв македонски!
 • Древно маке-Що е маке све е лайно! 1 Древно маке-Що е маке све е лайно! преди 3 седмици Профил на трол?
  В тая статийка пасквил пишат пълни глупости!!!Египтяните са наши потомци ...следователно ние сме праотци на всички потомци на египтяните !!!!МАКЕДОНСКИО ЯЗИК Е НАЙ ДРЕВНИЙО!!!Македонската нация е най ДРЕВНАТА и македонската писменост Е ПО ДРЕВНА И ОТ МАРСИАНСКАТА!!!
 • бай Шиле & Vanko 2 1.1 бай Шиле & Vanko 2 преди 3 седмици Профил на трол?
  Писна ни от овце, писна ни от овцееееееее..!..
  : 0 !
 • А стига бе....бай Шѝѝѝле.... 1.2 А стига бе....бай Шѝѝѝле.... преди 3 седмици Профил на трол?
  Е като ти е писнало...мани се от ливадата...що чиниш при оФФФьцѝте????
  : 1 !
 • до 1.1 1.3 до 1.1 преди 3 седмици Профил на трол?
  Шилето си остава шиле ...ако че е БАЙ!!!!!
  : 0 !