Разработват лекарство срещу ракови стволови клетки

29209
Разработват лекарство срещу ракови стволови клетки

Първото в света лекарство, атакуващо директно раковите стволови клетки, от които се развиват клетките на злокачествените тумори, скоро ще премине клинични изпитания в Япония, съобщи телевизия Ен Еч Кей, предаде БГНЕС.

Японската фармацевтична компания Dainippon Sumitomo Pharma Co., Ltd. разчита, че лекарството ще получи още през март разрешение за клинични изпитания от здравното министерство. Новият препарат ще унищожава раковите стволови клетки на дебелото черво. Но разработката се смята за перспективна и за борбата с други видове онкологични заболявания.

"Съвременните начини за лечение на злокачествени тумори носят само временно облекчение, но тъй като в организма остават ракови стволови клетки, възможността от повторение на заболяването е огромна. В момента по света се разработват лекарства, насочени именно към тези клетки, но те все още не са създадени", заяви професорът по медицина в университета в Осака Масаки Мори.

Ако изпитанията са успешни, лекарството ще постъпи на пазара още през 2015 – първоначално в САЩ, а една година по-късно и в Япония.

Редактор: Десислава Ушатова

Ранното оплешивяване носи риск от рак на простатата

По принцип ранното оплешивяване не тревожи чак толкова мъжете, тъй като доскоро се смяташе, че  именно тези мъже са много потентни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com