БСП: Единственият потърпевш от увеличението на тока са обикновените хора

15559
БСП: Единственият потърпевш от увеличението на тока са обикновените хора
Снимка: БГНЕС

Окол 100 души от БСП – София се събраха на протест пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) срещу поскъпването на тока от 1 октомври, информира "Фокус".

Единственият потърпевш от увеличението на цената на тока са крайните потребители и обикновените хора. Това за нас е недопустимо. Около това мнение се обединиха активистите на "червената" партия, които излязоха на протест, информира БГНЕС.

Протестиращи блокираха движението пред сградата на ДКЕВР

Между 30 и 100 протестиращи срещу поскъпването на тока с 10% от 1 октомври блокираха движението пред сградата на ДКЕВР на бул. „К...

Сред водещите фигури на левицата бяха Жельо Бойчев, Калоян Паргов, Георги Кадиев, Десислава Терзиева и др. "ДКЕВР – маша в ръцете на Близнашки и Бойко!" и "Не вдигайте цената на тока, не вършете мръсната работа на Бойко" - са част от лозунгите, които социалистите са издигнали. Други призовават с плакати "Мафия" и "Оставка".

"В енергийната система могат да се намерят резерви, така че цената да не се повишава и кабинетът на Пламен Орешарски е показал това", заяви пред журналисти Жельо Бойчев. По думите му е много лесно да мислиш как да компенсираш собствениците на ВЕИ-та и американските тецове, "но какво правим с обикновения човек", попита той.

Според Паргов е недопустимо 100% от доходите на хората да отиват за стоки от първа необходимост. Поради тази причина БСП настоява първо да бъдат повишени доходите, а чак след това цената на тока.

На твърдението на вицепремиера Екатерина Захариева, че готвеното увеличение всъщност е нормализиране на цената , лидерът на столичното БСП отвърна, че политиците трябва да мислят преди всичко за нормализиране на живота на хората. Отказваме да приемем, че единственото решение на ситуацията може да бъде прехвърляне на цялата тежест върху крайния потребител", подчерта той.

Калоян Паргов: ДКЕВР се уплаши, защо служебното правителство не каже даде ли 0,5 млрд. лева на ВЕИ?

Ръководството на ДКЕВР очевидно се уплаши от планирания и организиран от БСП-София протест срещу предстоящото повишение на цената на то...

10-процентно увеличение преди зимата е безобразие, заяви Бойчев.

 

 

 

Шефът на ДКЕВР се надява да няма ново поскъпване на тока от 1 януари

Надявам се да няма ново поскъпване на тока от Нова година. Освен ако няма някакви екстрени ситуации като например газова криза и премин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com