Калфин: Българският парламент е изцяло неспособен да приеме национална позиция по въпроса за Украйна

10716
Калфин: Българският парламент е изцяло неспособен да приеме национална позиция по въпроса за Украйна
Снимка: АБВ

Българският парламент е изцяло неспособен да приеме национална позиция по въпроса за Украйна.Това каза Ивайло Калфин, водач на листата на АБВ пред журналисти, след среща с ръководството на КНСБ.

”Ние успяхме по най-прекрасния начин, един външен конфликт, да го превърнем във вътрешен конфликт, вътрешно разделение. Това е път за никъде и показва, че политическите партии в момента нямат нищо конструктивно или поне ръководствата им не предлагат, какво да се прави в образованието, в здравеопазването. Там трябва да има национално съгласие. Общо взето в цялата им дейност е поставена на принципа: „Изберете по-малкото зло”. Тук има два модела – или ГЕРБ, или БСП, не търсете някой трети път. Това трябва да бъде пречупено от избирателите”, допълни Калфин.

Украйна отрича, че не е пуснала самолета на Рогозин

Министерството на външните работи на Украйна опроверга информацията, че самолетът на руския вицепремиер Димитрий Рогозин не е бил проп...

На въпрос на журналист, възможно ли е да се обединят на национално ниво лявото и дясното политическо пространство в името на демографската криза и може ли АБВ да стане двигател на това, Ивайло Калфин, отговори: „Не само демографията, а аз бих добавил и образование, здравеопазване, структура на икономиката. Това са теми, които са надпартийни. Там може да има партийни решения, но съгласието след това, трябва да бъде надпартийно и при смяната на правителството, да не започваме отначало, а да си поставим дългосрочни цели. АБВ беше създадено точно заради това, да стимулираме, да потърсим националното съгласие по важни за България теми. Ние имаме нашите алтернативи. Не смятаме, че те трябва да са изключителни, но искам и другите да седнат на масата, и да обсъждаме конкретни решения в интерес на гражданите”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com