Калфин: Новият парламент трябва да започне работа по краткосрочните проблеми

14221
Калфин: Новият парламент трябва да започне работа по краткосрочните проблеми

Най-трудно ще бъде да се постигне някакво съгласие по важни за страната теми. Този парламент ще трябва да започне да работи по краткосрочните проблеми на страната. Някои от тях са как хората ще изкарат зимата, цената на енергията, сигурността на банките и спестяванията. Това заяви при посещението си в Сливен, заместник-председателят на ПП АБВ (Алтернатива за българско държава) Ивайло Калфин, предаде агенция "Фокус".

Според него след предстоящите избори няма да бъде лесен период.

Калфин: Имаше умисъл в клатенето на КТБ

"Според мен проблемът тръгна от спора между двамата господа - Пеевски и Василев (Делян Пеевски и Цветан Василев), но след това прерасна...

По думите на зам-председателя на АБВ най-вредно за страна и хората ще бъде именно противопоставянето по тези въпроси. АБВ ще бъде остър критик на управление подобно на предходното, което основно е „било в услуга на корпоративни интереси”.

Калфин бе категоричен, че политиката е обществен ангажимент и въпреки разочарованията си хората не трябва да се отдръпват от нея.

Много се радвам, че български комисар поема поста на заместник – председател на ЕК, заяви при посещението си в Сливен. Това заяви още представителят на ръководството на АБВ.

Той добави: "Кристалина Георгиева зае пост в ЕК, кoйто ми е много близък. Аз от петте години в ЕП три години и половина бях един от двамата водещи депутати, които работихме по бюджета на ЕС до 2020 година, а г-жа Георгиева ще работи в рамките на този бюджет който е приет".

Ивайло Калфин за Actualno.com: Държавата не можа да спаси банковия сектор от разправата на двама души

Ивайло Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. Завършва първо Френската гимназия, а по-късно и ВИИ „Карл Маркс“ (сега УНС...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com