Калфин: Поредният вот на недоверие е поредното предизборно събитие

10146
Калфин: Поредният вот на недоверие е поредното предизборно събитие

Поредният вот на недоверие, внесен от ГЕРБ, е поредното предизборно събитие. Това заяви пред журналисти в Сливен водачът на евролистата на обединението "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Ивайло Калфин.

Това, което прави впечатление, е че основните политически формации смачкват европейския дебат с вътрешни теми. Като пример за дефицит на градивна политическа дискусия по принципни и стратегически за страната ни теми Калфин посочи липсата на предизборни идеи и платформи при участващите на евровота партии. Той даде за пример ГЕРБ, при които на официалната страница в интернет няма и ред предизборна платформа, обясняват от АБВ.

ГЕРБ официално внесе четвъртия си вот на недоверие

ГЕРБ внесе четвъртия си вот на недоверие към кабинета "Орешарски". Този път причината са проблемите в сектор "Енергетика". Изкуствено...

Вотът на недоверие, посветен на енергетиката, е реакция на решението на ДКЕВР за ЕРП-тата – за втори път предизборно. Това не води до стабилизиране на българската енергетика, коментира каза още евродепутът. И посочи няколко въпроса в сектора, които трябва да намерят спешни отговори – накъде върви енергетиката, какви са балансите в нея и въпросът с енергийната бедност, който трябва да се реши не с натиск само върху фирми, но с повишаване на доходите на гражданите.

Каквито и добри идеи да имаме в България, и каквото и добри идеи да чуваме от различни страни, те ще се провалят, ако няма почтеност, ако няма наистина много остра реакция от страна на обществото по отношение на корупцията и корупционните практики, коментира още Ивайло Калфин в Сливен. И допълни, че няма добра идея и няма добра политика, която не може да се опорочи.

За АБВ е важно не просто да произвеждаме добрите идеи и решенията, но да се създаде среда, която да прекрати това, което се случва в момента, заключи евродепутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com