Румен Петков: Орешарски уволнява за ръкуване с Първанов, а за кражба на тръби - не

32732
Румен Петков: Орешарски уволнява за ръкуване с Първанов, а за кражба на тръби - не
Снимка: БГНЕС

Ясно е, че Орешарски назначава "кадри" в държавни компании и бордове без да работят, защото Станишев и Пеевски му диктуват. Само че те крадат. Орешарски да провери, например, във Варна хванатия да краде пари партиен деец. Ако е хванат да краде пари и той не прави нищо, значи той дели с него. Ако не дели с някой от варненските депутати, каза бившият вътрешен министър и лице на АБВ Румен Петков.

Орешарски уволни областния управител на Монтана, само заради това, че се е ръкувал с Георги Първанов. А сега някой краде тръби. Но понеже не се познава с Георги Първанов, това не го притеснява, продължи Петков.

Румен Петков: За първото тримесечие в регионалното министерство са дадени 134 хил. лв. бонуси

Основната тема е изключително неморалното стимулиране на държавни служители в кабинета Орешарски. Това каза пред журналисти в Бургас Ру...

Да крадеш не бива да е норма на управление. А Орешарски го превръща в такова. Мълчи си за жената, която получава две заплати, същата взема и два бонуса. Министърката й, вместо да се притеснява от тази аномалия в администрирането, търси кой е изнесъл информацията. Това е етикетът на управлението на премиера Орешарски, подчерта бившият вътрешен министър.

Жалко, около него има и почтени хора, които навремето писмено реагираха срещу вземането на бонуси. И тези, които получаваха, даваха на църкви, болници, детски домове и училища. Орешарски тях няма да ги разбере. Защото слугува на хора, които му дават за назначаване крадци. Не назначаваш той, а те. А отговорността ще я носиш, Орешарски, припомни Петков.

Ако Орешарски не е крал заедно с оня от Варна, да го уволни днес. Само, че Станишев и Пеевски нямам да му позволят. Защото ще премине нормата си на управление, завърши Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com