Студенти събират водещите политически партии в предизборен дебат "България след 2 октомври"

3649
Студенти събират водещите политически партии в предизборен дебат "България след 2 октомври"
Снимка: Ева Димитрова

Този четвъртък (29 септември) от 17:00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе предизборният дебат "България след 2 октомври", част от кампанията "Лигата на младите гласоподаватели".

Водещ на събитието ще бъде лицето на "Референдум" по БНТ Добрина Чешмеджиева, а сред участниците се очакват представители на едни от най-популярните лица от партийните листи, изпълнителни съвети и лидери на кандидатите за властта.

Дебатът е организиран от Национален младежки форум (НМФ), съвместно със Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и Студентски клуб на политолога (СКП).

Дебатът е четвърти и последен от поредицата в "Лигата на младите гласоподаватели" - кампания, чиято основна цел е да повиши информираността и участието на младежите към предстоящите парламентарни избори, имайки предвид тревожната тенденция за намаляване на избирателната активност в страната и чужбина, съобщават от организаторите.

"Акцент на кампанията ще бъде поредицата от политически дебати, в които засягаме значими теми, вълнуващи младите гласоподаватели. Камапния, която помага на гражданите да направят своя информиран избор чрез синтезирани програми и публични дебати", разказаха от организациите.

Освен прекия диалог между политическите представители, темата на дебата засяга визията за България след изборите и отговорите на въпросите кои са формулите за бъдещата коалиция, около кои политики се обединяват партиите и какво да очакваме след 2-ри октомври.

"В рамките на тази кампания ние не просто направихме инициативи и поредица дебати с водещи лица от партиите в страната, но и сме решили младите хора да направят своя информиран избор. Продължението на досегашните три дебата ще бъде именно този финален дебат в четвъртък", сподели пред Actualno.com заместник-председателят на НМФ Атанас Радев. По думите му до този момент кампанията протича изключително продуктивно:

"Мисля, че с обединението на НМФ, СКП и САИМО до този момент вече дадохме урок на досегашните участници в дебатите ни, че с обединение може да се постигне нещо успешно. Резултатите от тази наша кампания ще се видят на 2 октомври", сподели още Радев пред Actualno.com.

Покани за участие в събитието са отправени към представители на "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС, "Демократична България", "Възраждане", "Български възход" и ИТН.

Как протекоха досегашните три дебата с кандидатите за народни представители от тези партии по темите "Външна политика", "Младежка политика" и "Вътрешна политика", може да видите във записите на дебатите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2022:

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям процент от контролирания вот

"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо нея": АКФ с нови разкрития за изборни нарушения (ВИДЕО)

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха пътя на Георг Георгиев към парламента

Външният министър заговори за гласуване по пощата в чужбина

Хазарта към Борисов: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Какво означава "Дневникът е подправен" - обяснение на "Сиела Норма" до ЦИК

ЦИК обяви колко е била избирателната активност на 2 октомври

Атанас Атансов: Борисов няма право да търси подкрепа от тези, които го свалиха

Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2022