X
 
 

Откъс от "Обет за мълчание"

959 0
photo of Откъс от "Обет за мълчание"
Снимка: Издателство "Хермес"
Хана Брюстър трескаво разплиска запалителната течност из малката хижа, защото времето изтичаше. Вече беше сигурна, че демонът ще дойде за нея тази нощ. Дебнеше я от седмици.

Беше прекарала мъчителни часове, опитвайки се да реши как да постъпи. Накрая беше разбрала, че няма друг изход, освен да унищожи творбата си. Това беше единствената й надежда, че ще спази обещанието, дадено преди много години.

Обет за мълчание

С умението си да преплита вълнуващи любовни истории с динамични сюжети Джейн Ан Кренц се превърна във водещ автор в съвременната дамска...

Остави празния контейнер на пода до вратата и взе кутийка кибрит. С изненада откри, че ръцете й отново са стабилни, сякаш държеше четка и стоеше пред бялото платно. Тази вечер щеше да нарисува картина с огън.

След това щяха да казват, че е обезумяла, че окончателно е преминала опасната граница между здравия разум и лудостта. Но истината бе, че от дълго време не беше усещала мисълта си толкова ясна. Знаеше какво точно трябва да направи.

Преди няколко седмици, когато чудовището се появи за първи път на острова, тя се опита да се убеди, че халюцинира. Отново. Тези дни миналото се връщаше и си отиваше с толкова реални видения, че тя често се объркваше. Все пак бяха минали двадесет и две години и всички твърдяха, че Куинтън Зейн е мъртъв.

Но преди две седмици тя отново го забеляза. Направи опит да убеди себе си, че не може да разчита на очите си. Но онази нощ почувства, че е наблюдавана. Тогава разбра, че повече не може да се залъгва с мисълта, че халюцинира. Нощем истината винаги е поразително ясна.

Катрин Тейлър: Всяка история, дори да остане непубликувана, има смисъл

Катрин Тейлър е немска авторка, добила известност в родината си с еротичната поредица „Цветовете на любовта“, която включва...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители