Спортната федерация на глухите се разграничи от протеста на бивши глухи спортисти

3412
Спортната федерация на глухите се разграничи от протеста на бивши глухи спортисти
Снимка: БГНЕС

В Министерството на младежта и спорта е постъпило официално писмо от Спортната федерация на глухите в България (СФГБ), в което се заявява, че СФГБ не подкрепя организирания в началото на седмицата протест на бивши глухи спортисти.

В писмото, подписано от председателя на СФГБ Николай Николов, се казва, че Федерацията многократно е уведомявала организаторите му, че „такъв вид действия са недопустими“. Спортната федерация на глухите в България държи всички казуси да бъдат разрешавани чрез диалог и по законов път, се казва още в писмото, цитирано от БГНЕС.

Спортисти с увреден слух не могат да вземат доживотни премии, защото не ги признават за олимпийци

"Само парламентът е в състояние да реши кои спортисти и от кои състезания трябва да получават пожизнени премии. Ние от Министерството н...

Ръководителите на федерацията изразяват и благодарността си към Министерството на младежта и спорта за цялостното обезпечаване на подготовката и участието в предстоящите от 18 до 23 юли в Самсун (Турция) Летни Дефлимпикс.

Actualno.com припомня, че в понеделник (10.07.2017 г.) спортният министър Красен Кралев даде нарочен брифинг по темата за разминаването сред част от спортистите с увреден слух, които са медалисти от т.нар. олимпийски игри за глухи (Дефлимпикс) и Министерството на младежта и спорта (ММС) относно някои текстове в Закона за физическото възпитание и спорта, които уреждат премии и пожизнени пенсии на олимпийските състезатели.

"Само парламентът е в състояние да реши кои спортисти и от кои състезания трябва да получават пожизнени премии. Ние от Министерството на младежта и спорта (ММС) ще изкажем нашите съображения по време на дебатите в парламента", коментира Кралев. По думите му очевидно е, че трябва да има промяна в закона по отношение на текстовете за това за кои състезатели могат да се получават пожизнени премии.

Припомнете си целия казус ТУК

Комисия реши - няма дискриминация към параолимпийците заради по-малки премии

Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) не е уважила жалбите на параолимпийците ни срещу спортното министерство, с които спортисти...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт