Шофьорите могат да закупят електронна винетка от А1 и да платят в брой или онлайн

2725
Шофьорите могат да закупят електронна винетка от А1 и да платят в брой или онлайн
Снимка: A1

А1 предлага лесно и удобно закупуване на електронни винетки в търговската мрежа на компанията, на a1.bg, през приложението Моят А1 или чрез SMS за абонатите на А1. За да улесни клиентите на всички оператори, компанията предоставя възможност за покупка на винетка на сайта a1.bg без регистрация само в три лесни стъпки. В магазините на А1 потребителите могат да закупят своята е-Винетка както в брой, така и с дебитна или кредитна карта.

В продължаващата ситуация на повишен риск от заболеваемост А1 препоръчва използването на дигиталните канали за самообслужване като Моят А1, където потребителите също могат да се сдобият с електронна винетка за своите извънградски пътувания.

Клиентите на А1 имат възможност да закупят уикенд или седмична винетка за лек автомобил и чрез SMS, като сумата се начислява в следващата им месечна фактура. Това става с изпращане на регистрационния номер на превозното средство до кратък номер 1002 за уикенд и до 1007 за седмична винетка.

Клиентите, които са закупили винетка през регистрацията си на а1.bg, имат достъп до история на покупки и информация за автомобила, които могат да се ползват и при настоящите и следващи поръчки. Всички получават напомняне за изтичащ срок на закупената винетка на въведения имейл и чрез SMS, ако е въведен валиден български мобилен номер. За по-голямо удобство за корпоративните клиенти на А1 винетките могат да се заявяват през акаунт мениджърите, а сумите се начисляват в месечните фактури.

е-Винетка е достъпна в търговската мрежа на А1 в партньорство с „Интелигентни Трафик Системи” ЕАД, които са национален доставчик на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние и партньор на АПИ. Допълнителна информация за електронните винетки може да се получи на www.a1.bg/e-vinetki.

От 1 март 2020 година електронните винетки се изискват за междуградски пътувания с автомобили до 3,5 тона. За превозните средства с по-високо тегло според нормативните изисквания се прилага тол таксуване за изминато разстояние. Потребителите могат да заявят от А1 и тол услуги – под формата на маршрутни карти или автоматичен толинг. А1 България е официален търговски представител във връзка с тол таксуването в партньорство с TollPass – търговска марка на „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД (ИТС EАД). ИTC ЕАД e вписан в Регистъра на националните доставчици на услуги за електронно събиране на такси за изминато разстояние и сключен договор с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика