Автомобилният сезон започва с ралиспринт „Твърдица“

16269
Автомобилният сезон започва с ралиспринт „Твърдица“

Шампионите на рали спринт за сезон 2014 Калин Бенчев/Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza) ще стартират в открития ралиспринт „Твърдица”, с който започва сезонът в българския автомобилен спорт.

През 2014 г. Бенчев и Спиров спечелиха ралиспринт „Вида”, а в първото открито състезание от тази дисциплина – „Самоков”, двамата завършиха на трето място в генералното класиране.

“Октан Рали Тим” изпрати най-успешния си сезон

Автомобилният спортен клуб "Октан Рали Тим" изпраща най-успешния сезон в своята история. Екипът отпразнува с демонстрационно шоу титлат...

Също през 2014 г. Бенчев и Спиров спечелиха и първото място в юбилейното 10-о издание на рали „Твърдица” – двамата победиха в групата на автомобилите, състезаващи се само за нашия шампионат.

Ралиспринт „Твърдица 2015” започва с официалния старт на площад „Свобода” в събота в 18,30 ч., а стартовете на трите минавания на етапа „Чумерна” в неделя са в 10,00, 12,40 и 15,20 часа. Дължината на етапа е 7 километра, а общо състезателните километри са 21.

Калин Бенчев, „Дунев Рейсинг“: „Радвам се, че сезонът започва в началото на пролетта, въпреки че около ралиспринт „Твърдица” всичко се случи много набързо, състезанието беше обявено десетина дни преди началото му.

Търсят се пилоти за БГ-отбора в шампионата GT4

Днес, по време на пресконференция на „Васил Левски“, Росен Даскалов и Владо Илиев разкриха плановете за участие на изцяло б...

„Форматът е интересен, тъй като този етап, който ще караме три пъти е предизвикателство. Ние сме го карали миналата година като преход, но сега ще е съвсем различно, тъй като ще е на сняг.

„Готови сме за старта, автомобилът ни е подготвен, единствено след ралиспринт „Вида” се наложи да ремонтираме скоростната кутия. Механиците ми свършиха отлична работа, въпреки че и за тях новината, че ще караме в Твърдица дойде изненадващо.

„Надявам се, че ще се съберат повече автомобили и публиката ще гледа интересно състезание.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт