Калин Бенчев стартира с победа сезон 2015

16127
Калин Бенчев стартира с победа сезон 2015

Ралиспринт „Твърдица 2015” ще остане в историята като първото състезание в новата история, в което организаторът не даде абсолютно никаква информация за хода на ралито.

Калин Бенчев и Александър Спиров („Дунев Рейсинг“, Subaru Impreza) спечелиха открития ралиспринт „Твърдица 2015” – първото състезание от скоростните автомобилни дисциплини за сезон 2015.

Екипажите караха три минавания на етапа „Чумерна” над Твърдица, чийто маршрут на два пъти беше променян – стартът и финалът бяха преместени по-нагоре в планината, за да могат да карат екипажите на сняг. Дължината на отсечката пък беше намалена от 7 на малко под 6 километра.

Автомобилният сезон започва с ралиспринт „Твърдица“

Шампионите на рали спринт за сезон 2014 Калин Бенчев/Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza) ще стартират в открития ралиспри...

Бенчев и Спиров взеха и трите минавания на етапа, като започнаха с време 4.06 минути, после подобриха времето си с 3 секунди, а на третото минаване с още 16 секунди.

Втори завърши вторият екипаж на „Дунев Рейсинг“ в това състезание – Георги Янков/Христо Христов (Subaru Impreza), а третото място заеха Антон Титов и Венцислав Мирчев (Citroen DS3).

Бенчев и Спиров постигнаха време 11.58,34 минути, Янков завърши с 12.38,25 минути, а Титов – с 12.46,46 минути.

„Карахме три отсечки, но все едно карахме в три различни състезания – заяви след финала победителят Калин Бенчев. – Снегът се топеше много бързо, за третото минаване вече се беше стопил, а сутринта имаше всичко – сняг, киша, чист асфалт, много бързи и неравни участъци.

“Октан Рали Тим” изпрати най-успешния си сезон

Автомобилният спортен клуб "Октан Рали Тим" изпраща най-успешния сезон в своята история. Екипът отпразнува с демонстрационно шоу титлат...

 „Стартирахме тук, за да направим тест на колата, да проверим някои настройки, как сме се сработили с навигатора, изобщо сериозна проверка. Видяхме си някои грешки, които ще оправим за сезона.

Ралиспринт „Твърдица 2015” ще остане в историята като първото състезание в новата история на българския автомобилен спорт, организаторът на което не осигури и един знак информация за хода на състезанието, времена, класиране, кой се движи по етапите и т.н.

Днес сутринта стартираха 14 екипажа, а завършиха 13 след отпадането на Стефан Панчугов/Милен Узунов с Honda Civic.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт