5 входа за концерта „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“

3135
5 входа за концерта „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“
Снимка: Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра

На 8 август от 20:30 ч. световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще излезе  на сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“. „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“ включва програма с популярни произведения на фамилия Щраус и техни съвременници, подбрани специално за българската публика. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще поведат публиката на музикално-историческа разходка във времената на прочутата династия и непреходното им наследство. Йохан Щраус-син е най-изпълняваният и записван класически композитор в цял свят. Неговите произведения се свирят по-често дори от тези на Моцарт и Верди. С програма на Оркестъра на замъка Шьонбрун пред храм-паметник „Свети Александър Невски“ започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус- син.

Ще бъдат отворени  5 пропускателни пункта за гостите, които ще бъдат отворени в 18:30 ч. и са разположени симетрично от двете страни на ул. „Оборище“, както следва:

Вход 1 - ул. „Московска“ с ул. „11-и август“

Вход 2 - ул. „Московска“ при входа на църквата „Св. София“

Вход 3 - ул. „Оборище“ с ул. „Г. С. Раковски“ (от страна на ул. „Московска“)

Вход 4 - ул. „Оборище“ с ул. „Г. С. Раковски“ от страна на бул. „Цар Освободител“

Вход 5 - ул. „Шипка“зад Народно събрание с вход към пл. „Св. Александър Невски“. 

Само хитове звучат в “Щраус гала”

Световноизвестният оркестър на замъка “Шьонбрун” разказва за конкуренцията между баща и синове в грандиозен концерт под зве...

Входовете ще бъдат затворени в 20:15 ч. и няма да се допускат закъснели зрители. Няма да бъде допускано внасянето на храна и напитки на територията на събитието. Публиката ще може да закупи разхладителни напитки на място.

Столична община въвежда промени в движението около катедралния храм „Св. Александър Невски“. Забранява се престоя, паркирането и влизането на пътни превозни средства от 00.00 ч. на 06.08.2022 г. до 08.00 ч. на 09.08.2022 г. Организаторите приканват зрителите да се придвижват с градския транспорт и максимално рано да заемат местата си. Тук може да се запознаете с подробностите: https://bit.ly/3d4c0Q7.

Един пункт за медицинска помощ и две линейки ще бъдат на разположение.

“Вълнуващо е да науча, че предстоящото ни гостуване в България се очаква от публиката. Радостен съм от интереса към нашата нова програма, посветена на Щраус, на меломани от Гърция, Сърбия, Румъния и Турция“, сподели диригентът  Гуидо Манкузи. Пловдивчанката Таня Джарова-Салустио е концертмайстор на оркестъра. В програмата са включени хитове на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия син Дунав”, части от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон”.
“Подготвили сме и специална изненада за българската публика, която искрено се надявам да я вдигне на крака”, каза директорът на оркестъра Петър Хосек.

През 2025 година Ню Йорк, Париж и – разбира се – Виена, родното място на големия композитор, ще се включат в честването на 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. „Това е една много голяма оценка за присъствието на българските музиканти, оперни изпълнители, а защо не и композитори, на световната музикална сцена“, сподели журналистът Георги Тошев, автор на телевизионната поредица "Щраус". Според него елитните музиканти и красивата катедрала ще създадат незабравимо усещане за вечната музика.

Пускат допълнителни билети за “Нощ под звездите”

Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще изнесе втори допълнителен концерт на историческия хълм Царевец във Велико Търново, з...

Поради големият интерес в продажба са допълнителни билети, които може да откриете в мрежите на Ticketportal.bg  и Eventim.bg. От 06.08 до 09.08 е предвидена и каса на място / вход 3/ с работно време от 9.00 до 21.00 ч.      

„Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

Интернет страница на дворцовия оркестър: https://www.schoenbrunnorchester.com

Организатор: Vienna Trend Events :  http://www.vienna-trend-events.com/

Фейсбук страница на събитието в София.  https://fb.me/e/1Dafgu2zj

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com