Ричард Клайдерман ще свири утре в препълнената зала №1 на НДК

4471
Ричард Клайдерман ще свири утре в препълнената зала №1 на НДК
Снимка: Кантус Фирмус

Прочутият френски пианист Ричард Клайдерман ще свири утре от 20 ч. с Оркестъра на Класик ФМ радио в препълнената зала №1 на НДК, след като билетите за концерта бяха изчерпани напълно още преди няколко седмици.

Вълшебникът на пианото отбелязва 40 години от началото на своята уникална кариера със световен тур на няколко континента. Днес той пристига у нас, придружен от своя продуцент Оливие Тусен и тонрежисьора Винсент Пулия.

Българската публика ще чуе неговата актуална концертна програма, в която намират място най-големите му хитове и много нови пиеси – мелодии от филмите „Ла Ла Ленд“, „Cinema Paradiso“, „Имало едно време в Америка“, „Междузвездни войни“, „Джеймс Бонд“, „Леон“ и др.

Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената с концерти в София и Варна

Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерти в София и Варна в к...

Почитателите на френския шансон ще оценят поредицата от нови аранжименти на песни, посветени на прекрасния град Париж. Любимата на всички „Балада за Аделин“, поставила началото на неговия звезден сценичен път, също е част от селекцията, както и българската песен „Хубава си, моя горо“, която Клайдерман подготви специално за родната публика през 2015 година. Ден след шоуто в София пианистът се отправя към Варна, където на 1 декември от 19 ч. ще изнесе концерт в Двореца на културата и спорта.

Организаторите от „Кантус Фирмус“ вече добре познават стриктните изисквания на звездата по отношение на концертното пиано и осигуряват за събитието в столицата най-новия и качествен роял, който може да се намери в България – великолепния Yamaha CFX с дължина 275 см. (9 фута). Инструментът е собственост на сдружение „Виртуозно пиано“ и на него свирят само най-големите пианисти, гостуващи в България. В гримьорната на Ричард също ще бъде поставено пиано, а след генералната репетиция за него ще бъдат доставени плата с плодове, меню с топла храна и разнообразни видове десерти.

Ричард Клайдерман стъпва за първи път на българска сцена още през 2000-та година. До сега той е изнесъл общо 12 концерта у нас: 7 в София, 3 във Варна и по един в Русе и Велико Търново. В края на октомври т.г. у нас бе излъчен документалният филм „Да свириш Аделин“, заснет от екип на БНТ, в който музикантът разказва за своя път към голямата сцена и за цената на успеха.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com