Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Франкофоли в Пловдив: Артистите заминават за Формула 1 и EXIT

07 юни 2024, 14:46 часа • 1115 прочитания

Този юни сцената на седмото издание в България на фестивала Франкофоли в Пловдив ще бъде една от най-горещите музикални точки в Европа за феновете, които ще могат да се пеят и танцуват заедно с някои от най-интересните и търсени на световните сцени в момента поп музиканти. Ищар, Dj Willy William, Нувел Ваг и Паров Стелар ще зарадват българските си почитатели още в първата вечер на фестивала у нас.

Снимка: Франкофоли

Какво предстои

Веднага след Франкофоли, в началото на юли, една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - Рудиментал /Rudimental/, която ще бъде част от програмата на втората фестивална вечер (22 юни), ще участват в музикалния фестивал, който съпътства надпреварата за Гран При на Великобритания във Формула 1 и ще свирят на една сцена с Kings of Leon там. Рудиментал са британска дръм’н’бейс банда. С четири аблума зад гърба, платинени сингли, милиарди онлайн слушания в стрийминг платформите и концерти по цял свят.

Още: "Софийски музикални седмици": Очаква ни богата музикална програма за всеки вкус

Към един от най-големите европейски фестивали Exit в Сърбия ще се отправи след Пловдив френският диджей, продуцент и артист Уили Уилям / Willy William/, известен с магнетичната си енергия и уникален звук. Работи с едни от най-нашумелите музикални артисти днес като Дейвид Гета, Джейсън Деруло и още.

Музикантите от Нувел Ваг пък ще продължат лятното си турне на Балканите, Германия и Португалия, преди концерти през есента в цяла Франция.

Още: Експресивната буря Palaye Royale с емоционален концерт в София (СНИМКИ)

След Франкофоли в Пловдив, в Гърция, Германия продължава турнето си Theater Tour 2024 най-успешният съвременен австрийски музикант Паров Стелар. Младата звезда на френската сцена Барбара Прави, пък, ще се върне от Пловдив в родината си, където има ангажименти в редица местни фестивали в цялата страна, а през есента ще пее в една от най-престижните зали в Париж - La Cigale.

Участието на Иво Димчев на Франкофоли е между поканите му в Америка, Италия, Франция, Англия, Австрия и много други държави тази година.

Билетите за фестивала Франкофили са вече в продежба и могат да бъдат закупени тук от Eventim и kupibileti.bg.

Още: Най-емблематичните песни на Имани, които винаги ще обичаме (ВИДЕО)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес