X
 
 

Наблюдава се тенденция на застаряване на ветеринарните специалисти

262 0
Наблюдава се тенденция на застаряване на ветеринарните специалисти
През последните години се наблюдава тенденция за застаряване на ветеринарните специалисти, които са профилирани в работа с преживни животни, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик д-р Ивелина Дамова, председател на Съюза на ветеринарните лекари в област Пазарджик.

По думите й, все по-малко са желаещите за тази професия, тъй като работата е трудоемка, налага пътувания до фермите за профилактика, лечение и ваксинация на животните.

Плевнелиев ще сезира КС за промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност

Държавният глава Росен Плевнелиев обнародва Закона за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, приет на 4...

„Повечето млади колеги се профилират в направлението за работа с дребни животни и в градските клиники“, уточни д-р Дамова. Когато се налага оперативна интервенция на големите преживни животни, те се изпращат за лечение в Стара Загора. „В повечето случаи обаче стопаните на тези заболели животни отказват да ги лекуват и предпочитат евтаназията им и за да не се мъчат животните, и за да се спестят разходи по скъпо струващото лечение“, каза също ветеринарният специалист.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители