Архитект подари изцяло нов кът за отдих на Стамболийски, продължава облагородяването в селата от общината

2337
Архитект подари изцяло нов кът за отдих на Стамболийски, продължава облагородяването в селата от общината
Снимка: Община Стамболийски

Напълно завършен е новият кът за отдих в парк 42 срещу социалния патронаж на ул. "Иван Вазов" в град Стамболийски. Това съобщи кметът на общината Георги Мараджиев като благодари на арх. Александър Къркеланов, който дарява къта.

„Горд съм не от това, че съм кмет на общината, а че живея в община на истински българи, че имаме такива съграждани като арх. Александър Къркеланов“, написа Мараджиев, като помества и писмо от дарителя. От него става ясно, че допълнителните пейки и зеленината вече са си по местата, чешмата работи, националният герб е сложен и всеки е добре дошъл да поседне и да утоли жаждата си в топлите летни дни.

Нов параклис отваря врати в Стамболийски за Петровден

Вярата винаги ще просъществува в нашата община! Казвам това с пълно основание, защото утре - 29 юни, на светлия християнски празник Пет...

Самият дарител благодари от своя страна на кмета Георги Мараджиев за непрестанната му подкрепа и съдействие от момента, в които го е приел в кабинета до реализирането на идеята. „Благодаря и на Общинската администрация и дирекция "УТ, СП и ОС", на общинско предприятие БКС и на строителна компания "Драгиев и Ко". Всички изброени помогнаха абсолютно безвъзмездно и без да пестят труд, сили и знания във всеки един момент. Зад реализацията на тази на пръв поглед лесна задача стои труда и времето на над 15 човека. А компромис с качество и средства не е направен в нищо!“, категоричен е дарителят.

Арх. Къркеланов уточнява още, че това е паркът, в който е израснал. „Беше прекрасно и истинско детство, но винаги това място е било мръсно, неподдържано и все ни се е искало да е друго....Сега паркът е различен и много по-хубав от времето на моето детство - за първи път е различно. Промяната се случва в нашия град, тя ни е необходима много и ние трябва да бъдем част от нея. Всеки както и с каквото може. Целта е сега да градим заедно и да имаме повече около себе си, а утре съграденото да остане за нашите деца и техния живот и тяхната България да бъде по-добра и красива от нашата днес! За да се случи това, трябва да се научим не само да искаме, ами и да даваме дори повече отколкото получаваме и да не окачваме нищо в замяна.

Този кът за отдих с чешмата е изграден изцяло с мои лични средства без да пестя и стотинка и без да окачвам нищо в замяна от никого. Надеждата ми е само че този пример ще вдъхнови и другите да дават повече от себе си и да бъдат по-добри хора!“, пише още дарителят арх. Къркеланов.

Кметът на Стамболийски организира курбан за всяко едно населено място в общината

След два дни – на 29 юни, е Петровден. Искам да поканя всички жители на общината на курбаните, които се организират с идеята да с...

Същевременно Георги Мараджиев съобщава, че вече е започнало преобразяване на селата. Той дава пример с Ново село, където вече се нареждат паветата от ремонтирания път за Йоаким Груево.

„Постепенно ще преобразим селата! И четирите! Започваме в Ново село и ремонт на читалището вътре. Всяко село вече има и малко БКС. Това исках. С по 7-8 човека. Ще увеличим бройките. Работи се! В понеделник съм в Куртово Конаре. И така всеки ден. По всички села! Искам да знам къде отива всеки лев! А още повече го искате Вие - гражданите на общината“, категоричен е Георги Мараджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com