Допълнителни мерки срещу ебола са предприети на летище Пловдив

10250
Допълнителни мерки срещу ебола са предприети на летище Пловдив
Снимка: БГНЕС

Допълнителни мерки срещу разпространението на ебола са въведени на летище Пловдив.

От една страна е монтирана термокамера, която е в постоянно наблюдение на всеки един от полетите, на всеки пътник. Освен това е наето и медицинско лице, служител на летището. Така входящият трафик се наблюдава на 100%. Информацията съобщи директорът на летището Иван Карнабитов, цитиран от агенция "Фокус".

Телефонните измамници вкараха и ебола в сюжета с лъжи за пари

Страхът от ебола вече се използва и от "бранша" на телефонните измамници у нас. Схемата е брутално проста и нахална - измамниците иска...

Той добави: "При нас няма рискови държави към момента. Дестинациите ни са от Германия и Великобритания основно, така че принципно мерките са просто превантивни. Не очакваме нищо рисково".

Освен това летището има и изготвен план за взаимодействие с РЗИ и с Инфекциозна болница, в случай на съмнение за пътник, който е заразен. На персонала, който е в досег с пътниците, включително и на Гранична полиция, е проведено обучение, инструктаж какво трябва да предприемат като действия, в случай на установяване на ебола.

По думите на Карнабитов на този етап са взети всички превантивни мерки и това е ангажимент на летището.

Карнабитов обясни, че проверката с термокамера не създава допълнителни неудобства за пътниците и те в никакъв случай не усещат някаква физическа проверка.

Ебола може би ще бъде овладяна до три месеца

Възможно е епидемията от ебола да бъде овладява в срок от три месеца. Това твърдят експерти от ООН. Според тях в този период ще бъде ог...

Той обясни: "Това е термокамера, която е монтирана в зоната за пристигащи пътници и тя наблюдава пътникопотока. Мониторът излиза при медицинското лице, служител на летище „Пловдив”, така че пътниците не усещат никакви неудобства".

 

Допълнителни мерки срещу разпространението на ебола са въведени на летище „Пловдив”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив директорът на аеропорта Иван Карнабитов. На летището е монтирана термо камера, която е в постоянно наблюдение на всеки един от полетите, на всеки пътник. По думите на Карнабитов, има и медицинско лице, служител на летището, така че входящият трафик се наблюдава на 100%. „При нас няма рискови държави към момента. Дестинациите ни са от Германия и Великобритания основно, така че принципно мерките са просто превантивни. Не очакваме нищо рисково”, обясни директорът на летището и добави, че има и изготвен план за взаимодействие с РЗИ и с Инфекциозна болница, в случай на съмнение за пътник, който е заразен. На персонала, който е в досег с пътниците, включително и на Гранична полиция, е проведено обучение, инструктаж какво трябва да предприемат като действия, в случай на установяване на ебола. По думите на Карнабитов, на този етап са взети всички превантивни мерки и това е ангажимент на летището. Това е необходимото и направеното на летище „Пловдив”. Иван Карнабитов обясни, че проверката с термо камера не създава допълнителни неудобства за пътниците и те в никакъв случай не усещат някаква физическа проверка. „Това е термо камера, която е монтирана в зоната за пристигащи пътници и тя наблюдава пътникопотока. Мониторът излиза при медицинското лице, служител на летище „Пловдив”, така че пътниците не усещат никакви неудобства”, подчерта Карнабитов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com