Куклен чества 20 години от обявяването на града за общински център

4943
Куклен чества 20 години от обявяването на града за общински център
Снимка: Actualno.com

С богата програма и поредица от мероприятия, Куклен ще отбележи 20 години от обявяването на града за общински център. Концерти, конкурси, кино под звездите, заря, крос са част от поредицата прояви, включени в календара от събития, с които Община Куклен ще отбележи своя юбилей.

Старта на празничния маратон от събития вече е даден с обявяването на конкурса “Куклен през моите очи“ за есе, рисунка или снимка. Организаторите символично са определили три категории без ограничение във възрастта на участниците. Крайният срок за получаване на творбите е до 13.08.21 г., а най-добрите произведения ще бъдат селектирани в специално книжно издание, финансирано от община Куклен. Как е изглеждал Куклен през годините, е другата стартирала инициатива на общината, като събраните стари семейни снимки от жителите на града и прилежащите му населени места, ще покажат в изложба през септември.

Стартира конкурс "Куклен през моите очи"

По повод 20-годишнината от обявяването на Куклен за община стартира конкурс за разказ, снимка или рисунка на тема "Куклен през моите оч...

На 1-ви и 2-ри юли централният площад в планинското градче ще събере жителите и гостите си на кино под звездите. На огромен с размерите си екран 17:14 метра, в две поредни вечери, зрителите ще имат възможност да гледат хитови заглавия от българското и световното филмово изкуство. Най-новата българска лента „Жигули“ и едноименния документален филм за живота на световната легенда „Ятаган“ са изборът на организаторите. Те са подготвили изненада и за най-малките фенове на седмото изкуство с анимацията “Великото пътешествие“, който ще се прожектира в зрителната зала на читалището.

Кулминацията на тържествата по повод 20-годишнината на община Куклен ще бъде на 3-ти юли. Денят ще стартира с крос под надслов „20 километра за 20 години Община Куклен”. Участниците в състезанието ще минат по предварително начертан маршрут: База "КЦМ Копривки" - хижа "Здравец" - местност "Чернатица" - местност "Бяла черква" - местност "Студенец" - хижа "Здравец" - База "КЦМ Копривки". Екземпляр от последното издание на „Диви разкази“ на Хайтов, ще получи от община Куклен всеки участник в кроса.

Вечерта Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай ще отслужи тържествен благослов за здраве, а ген. Явор Матеев ще приеме строя на представителните роти от 68-а бригада специални сили по повод празника на тържествената проверка-заря. Виртуозите от оркестър“Приятели“ ще огласят празнуващото градче до късно вечерта с фолклорните си изпълнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com