X
 
 

Млади модни дизайнери сравняват постиженията си в Пловдив

594 0
photo of Млади модни дизайнери сравняват постиженията си в Пловдив
Снимка: Божилова
Всички студенти, които изучават моден дизайн у нас, както и ученици от профилирани гимназии в страната, показват тази седмица моделите си в Международен панаир Пловдив на изложението "Текс Тейлър експо". В него участват общо 75 фирми, организации, средни и висши учебни заведения от осем държави. Специален гост е дизайнерът Иван донев, който вече има световно признание и споделя опита си на семинар, предаде репортер на Actualno.com.

Над 90 000 души работят в текстилната и модната промишленост у нас, това е един от най-динамично развиващите се отрасли. Производството на облекло формира 7.1% от добавената стойност в българската икономика, а на текстил- още 1.7%. В палата 13, домакин на изложението, могат да се видят и последен клас машини, с които дизайнерските идеи придобиват живот.

По време на "Текс Тейлър експо" се провежда конкурс за млади дизайнери, модният подиум става сцена на ревюта, а успоредно споделянето на опит и идеи върви в паралелната програма. За пръв път тази година в изложението присъстват и десет големи китайски фирми. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално