Пловдивският университет с нова информационна инфраструктура

7401
Пловдивският университет с нова информационна инфраструктура
Снимка: БГНЕС

Новата си информационна инфраструктура (ИнфоИ) от тип „електронен университет“ ще представи на пресконференция в понеделник, 22 декември, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Реализирането й е резултат от изпълнението на проекта „Стандартизиране и интегриране на разнотипни информационни и управленски университетски системи (СИРИУС)” по Договор №BG051PO001-3.1.08-0041 по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г., посредством схема за безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-3.1.08 „Усъвършенстване на системите за управление във висшите училища”, която се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

След приключването на СИРИУС Пловдивският университет вече има значителни конкурентни предимства по отношение на управлението на дейности в различни сфери на висшето образование като обучение, преподаване, изследвания, администриране и др., включително и предоставяне на широк спектър от електронни административни услуги от типа „на едно гише“. Благодарение на въведените нови технологии ИнфоИ поддържа електронни портфолиа на студенти, преподаватели и служители, на базата на които осигурява и проследява участието им в типични университетски сфери на дейност – обучение, преподаване, изследвания и управление. Въведено е „безкнижно“ обработване на данни и документи с тяхното следващо съхраняване в университетски многофункционален цифров архив. 

Откриха Технологичния център на Пловдивския университет

Горди сме, че именно в Пловдивския университет отвори врати първият в страната истински академичен технологичен център, създаден по вси...

По време на пресконференцията резултатите от внедряването на интегрираната университетска информационна система (вкл. усъвършенствани подсистеми  за управление на три университетски сфери на дейност), както и цялостното изпълнение на проекта ще представят ръководителят на проекта проф. д-р Запрян Козлуджов (ректор на университета) и координаторът – проф. д.м.н. Георги Тотков (зам.-ректор).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com