Шофьорът, убил 6-годишния Петьо, остава в ареста

3402
Шофьорът, убил 6-годишния Петьо, остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Апелативен съд-Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение на Цветан Пъков, който на 14 април прегази на улицата в Панагюрище 6-годишния Петьо, предаде БГНЕС.

11 000 подписа фигурират в петицията за справедлива присъда, която майката Десислава предложи на съда, но съдът отказа да я приеме. При същинското дело, обаче, петицията може да бъде предоставена. Адвокатът на обвиняемия, който не се яви в съда, протестира срещу обществения натиск върху съда. Прокурорът Иван Даскалов обаче оспори тази теза и каза, че натискът не е срещу съда и прокуратурата, а срещу беззаконието, извършено от Пъков. Той цитира две прекратени наказателни постановления от 2006 и 2012 г. отново за ПТП с пострадали хора. И двете наказателни постановления са били прекратени по молба на ищците.

Общо 20 нарушения е извършил Пъков на пътя за последните 10 г., половината от тях са за превишена скорост. А родителите на детето споделиха днес, че в колата е имало и втори човек, според когото Пъков е нямал намерение да спре, след като е блъснал детето, но го е направил, защото са му препречили пътя хора на улицата. Тези данни бяха новост за прокурора. След делото той разговаря с родителите, за да уточни този важен детайл. Според прокурора Даскалов далеч невинаги при подобни инциденти извършителите остават в ареста до гледане на делото. Той определи този случай като сходен на делото "Паоло". Там извършителят не беше вкаран в ареста.

Проблемът е според съда е, че има опасност Пъков отново да извърши подобно деяние, защото шофьорската му книжка е отнета докато е в ареста. Бъде ли обаче освободен, все още няма законно основание тя да бъде отнета. Понеже досието на извършителя показва склонност към упорита устойчивост на нарушение на закона за пътищата, той остава в ареста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com