Бареков и Станишев - по-ниски от тревата в Европейския парламент

4162
Бареков и Станишев - по-ниски от тревата в Европейския парламент
Снимка: БГНЕС

Мълчанието на агнетата – в това се превръща дейността на евродепутатите ни Николай Бареков и бившия председател на БСП Сергей Станишев съгласно официалната класация за активност на евродепутатите.

След като още през миналата година активността на известния с крайно оригиналния си английски език Бареков можеше да бъде описана като "затихваща", сега определението спокойно е "утихнала". От 751 евродепутати, бившият журналист е на 749-то място като активност, като за сравнение в класацията от миналата година беше 744-ти. Той е посетил 59% от пленарните сесии на Европейския парламент, като най-тих е бил по отношение на изявленията си в пленарна зала – на 674-то място. Бареков всъщност е на последно място по активност от всичките ни евродепутати, като при формирането на класацията не се взема под внимание активността във Facebook.

Филиз Хюсменова стана "Евродепутат на годината"

Евродепутатът и зам. - председател на групата на АЛДЕ Филиз Хюсменова получи наградата „Евродепутат на годината" на изданието на ...

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев е само малко по-забележим от Бареков. Станишев е на 745-то място по активност от 751 евродепутати, след като в класацията от миналата година беше 25-ти. Също като Бареков бившият председател на БСП е посетил 59% от пленарните сесии, но е на стресиращото 738-мо място по произнесени речи. По отношение на декларациите обаче Станишев стои къде-къде по-добре – 486-то място, но тук Бареков го бие – 483-то място.

Иначе най-активен от нашите евродепутати е зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той е на 25-то място по активност от всички депутати в Европейския парламент. Джамбазки е номер 13 като брой на изразени мнения и номер 18 като внесени доклади. По отношение на произнесените речи е на 59-то място, а най-зле е като брой на декларациите – 206.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика