Бисеров е "обезглавен" от Ахмед Доган, смята Тома Биков

45996
Бисеров е "обезглавен" от Ахмед Доган, смята Тома Биков
Снимка: БГНЕС

Бисеров е обезглавен от Ахмед Доган, вследствие на което му се повдигат досъдебните производства, а не обратното, както се опитват да ни внуша. Това заяви журналистът Тома Биков, съобщи агенция КРОСС.

Според него фактът, че бившият зам.-председател на ДПС и парламента е крупен собственик на зелена енергия има общо със събития, случили се през последния месец - акция на ДАНС и прокуратурата в офисите на един от най-крупните енергийни босове в България - Богомил Манчев, оставка на Христо Бисеров, уволнение на шефа на „Булгаргаз" и смяната му с Шишман Чаушев от НАП-Видин.

„Тези три събития могат да имат обща точка и тя да се окаже една енергийна битка за българската енергетика, която върви зад целия този шум. Очевидно има експанзия на ДПС и персонално на Ахмед Доган. Има опит за овладяване на този най-значим български сектор, заяви пред Нова телевизия журналиста.

За Тома Биков е очевидно, че различните лобита в БСП са се отказали от желанието си да владеят енергийния сектор. Той допълни, че това е цената за запазване на управляващата в момента коалиция между БСП и ДПС.

„Очевидно по-силните в момента са кръгът около Делян Пеевски", посочи журналистът и уточни, че това всъщност е Ахмед Доган, докато Пеевски е „поставено лице".

„Ахмед Доган е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Но въпросът не е кой го е предложил, а защо го е предложил. С всеки ден разбираме защо го е предложил. Виждате, че ДАНС има роля постоянно във всички събития, които се случват. Вероятно, ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС, тази роля на Доган щеше да е малка по-голяма. В никакъв случай Доган не е изпаднал в слаба позиция, напротив. Той успява да подчини дори БСП", заяви Тома Биков.

 

Огнян Минчев: Бисеров бе отстранен заради "Южен поток"

Отстраняването на Бисеров е свързано с появата на новата "златна кокошка" за родните политици - газопровода "Южен поток". След далавери...

 

 

 

 

Хампарцумян е против отпадането на банковата тайни за политици

Евентуално отпадане на банковата тайна за висшите политици ще бъде грешка. Това коментира Левон Хампарцумян, председател на УС на Асоци...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика