Борисов: Голяма излагация е да ти отнемат правото да преговаряш като суверен

17083
Борисов: Голяма излагация е да ти отнемат правото да преговаряш като суверен
Снимка: БГНЕС

Не може да имаш министър-пощальон, коментира пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод провалената вчера среща на министъра на икономиката Драгомир Стойнев с еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер и писмото, с което Стойнев упълномощи еврокомисаря да води преговори за "Южен поток", предаде “Фокус”.

"Не може, с цялото си уважение към институциите, да имаш премиер, който ходи да прави заварки на нещо, което го няма за проекта „Южен поток”. Не може вчера да дойде български министър, дори да се нарича Стойнев, и да слезе секретарката - да вземе пълномощното на еврокомисаря Йотингер, с което, на практика, се отказваме от суверенитет и предоставяме на Европейската комисия да преговаря вместо България за „Южен поток”. Даже не са се срещнали с него. Да имаш министър – пощальон...", каза Борисов.

Борисов будел умиление у Кутев

"Бойко Борисов буди умиление у мен. Той говори толкова несъстоятелни неща и съм сигурен, че не може да даде определение за валутния бор...

На въпрос за това, че са казали, че са се разминали, Борисов коментира: "Европейската комисия четири години нито веднъж не се е разминала в графика с мен или с моите министри".

"Те не само в графика имат разминаване. Те имат разминаване и в политиките. Това е просто голяма излагация – да ти отнемат правото да преговаряш като суверен, все едно да си назначиш служебен адвокат, защото не можеш, не разбираш, не знаеш, подвластен си, зависим си. И в същото време, когато това се случва, правителството взима решение да превежда стотици милиони към „Южен поток”. Абсолютно се повтаря сценарият „Белене”. Стотици милиони ще потекат в различни посоки, които България след това няма да може да събере", посочи Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика