Борисов: Не приемам правителството да се обвързва с твърдения, че помага на олигархията

1755
Борисов: Не приемам правителството да се обвързва с твърдения, че помага на олигархията
Снимка: БГНЕС

Не мога да приема правителството да бъде обвързвано с твърдения, че помага на някой олигарх. Като правителство не можем да си позволим това, заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното заседание на кабинета, съобщават от правителствената информационна служба.

Казаното от него беше по повод на вчерашното решение да бъде спряна процедурата за разглеждане на доклада на междуведомствената работна група относно концесионния договор за ски зона Банско.

Премиерът посочи, че министърът на околната среда и водите ще направи още един опит, събирайки всички страни, които имат отношение към проблема, за да се намери разумен баланс и решение.

„Ако не се намери консенсус, ще прекратим концесията”, посочи Борисов.

Аз съм „за” втори лифт на Банско, но трябва да се стигне до консенсус, който да реши този въпрос от 2001 г., допълни той. „2001 г. още правителството на Костов започва този договор. "След това Долорес Арсенова, след това кой ли не, включително и президентът сегашен, лобира за втори кабинков лифт”, заявява премиерът.

Ген. Атанасов обвини Борисов в игра с Доган, нарече го "малодушен"

Секретните служби се управляват ръчно от Бойко Борисов. Те са комплексари, хора зависими, останали от времето на Орешарски и той им д...

„Моята позиция (и вчера с министър Василева като разгледах и се запознах с всичко най-подробно) е да има втори кабинков лифт. Не може с километри да е опашката. В същото време нещо, което е абсолютно разумно да се направи и подпомага и туризма, и скиорите, и всички, които обичат зимните спортове, се обвързва с, едва ли не, наша подкрепа за някой олигарх, което ние като правителство не можем да си позволим. Не може да си позволим да затрием парка „Пирин”, знаете колко държа на това”, каза още Борисов.

„И всъщност двете тези – че част от тези мерки, които Министерството на околната среда и водите е готово да приеме, Министерството на туризма, Министерството на икономиката пряко са заинтересовани това да се случи, се сблъскват публично. Част от хората това го обвързват с тип олигархии”, допълни Бойко Борисов.

По думите му министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще направи още един опит, събирайки всички страни, които имат отношение по проблема, да намерят разумния баланс и решение. „И ако не стане, не мога да приема, нито предполагам и вие (затова го поставям на Министерски съвет), ние да бъдем обвързани, че едва ли не помагаме на поредния олигарх”, посочи министър-председателят.

„Затова моля и туризма, и икономиката да се считат ангажирани да присъстват на тази среща, да се сложат разумните доводи. Повтарям, за втори лифт аз съм категорично „за“, защото съм ходил, виждал съм какво чудо е. Но в същото време трябва да се направят необходимите крачки, за да се стигне до консенсус, който да реши този въпрос от 2001 г. Сега да не се правят на светии, защото, както в 99% от случаите, са го захванали едни, направили са белите и сега при нас идва да вземем решение. Затова преценихме – спираме. Ако не може да се намери консенсус, прекратяваме”, добави Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика