Борисов праща 300 армейци на границата

1503
Борисов праща 300 армейци на границата
Снимка: БГНЕС

Сега взехме решение с министъра - 300 души допълнително пращаме на границата защото това е близо 1000 километрова граница. Това каза Бойко Борисов при откриване на многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16" на полигона "Ново село".

Премиерът и военният министър Николай Ненчев не уточниха къде точно ще бъдат изпратени тези 300 военни. Ненчев поясни, че решението е взето днес и военните ще бъдат изпратени в сряда.

"Това са над 1000 км граници и не навсякъде може да бъде поставена ограда, досега сме осигурили близо 100 млн. лв. за огради, техника и командировачни”, поясни Борисов.

Борисов: Два кораба за 800 млн. лева ще бъдат построени у нас

Два кораба за 800 млн. лв. ще бъдат построени в български корабостроителници. Това заяви на борда на фрегатата "Дръзки" премиерът Бойко...

Министър-председателят обясни, че допълнителните сили ще бъдат разположени така, че да осигуряват контрол и безопасност върху границите на страната ни.

На ден залавяме по 90-100 души, ако някой премине турската или гръцката граница бива залавян у нас”, поясни той. По думите му, се прави всичко възможно и се води превантивна дейност, така че да се знае, че у нас не могат да преминат границите на ЕС.

„Трябва да се внимава да не се насочи политиката към религиозни войни, там оправяне няма”, каза още Борисов.

"Убеден съм, че ще покажем на нашите американски партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия на всеки войник, сержант и офицер", коментира премиерът учението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика