БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

2946
БСП иска референдум за Истанбулската конвенция
Снимка: БГНЕС

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция и спиране на ратификацията на документа в Народното събрание. Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова.

Нинова заяви, че необходимите подписи ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание утре. Лидерът на БСП заяви, че партията предлага въпросът на референдума да бъде "За" или против" сте ратификацията на Истанбулската конвенция?".

Светият синод се държи като "Ислямска държава"

За пореден път, отново и отново – един измислен спор, подклаждан нарочно, за да се превърне в сензация, отклони вниманието на бъл...

Нинова заяви, че ако управляващите бързат и настояват и тази ратификация бъде направена, то тогава народът няма да може да се произнесе.

"Ние продължаваме с внасянето на закони, които изпълняват изискванията на Истанбулската конвенция, що се отнася до насилието над деца. Смятаме, че това е верният път, за да стане реалност борбата срещу това насилие. Ние сме твърдо против него и затова продължаваме да внасяме тези закони", каза Нинова и припомни, че БСП вече внесе промени в Наказателния кодекс.

Нинова каза, че още не са водени разговори с други политически сили, а само с неправителствени организации, гражданско общество и така наречените "мъдреци".

БСП няма да покрепи вариантът, предложен от правосъдния министър Цецка Цачева ратификацията да бъде направена с тълкувателна декларация. Според БСП това не можело да стане, защото в самата конвенция е записано по кои текстове могат да се изразяват резерви чрез декларации.

Синодът призова за усърдна молитва против приемането на Истанбулската конвенция

Призив за усърдна молитва против приемането на Истанбулската конвенция отправи Светият Синод. Извънредно, всекидневно във всички храм...

Позицията кои текстове не се одобряват била изразена още през 2011 г. чрез тогавашния външен министър Кристиан Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика