Цецка Цачева: За мен е важно да реагирам тук и сега

3932
Цецка Цачева: За мен е важно да реагирам тук и сега
Снимка: Актуално

“Знаете, че още във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъде извършена проверка по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършено престъпление, тъй като не съм никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като говорих с премиера, съм изразила готовност да подам и оставка”, това заяви в Стара Загора подалият тази сутрин оставка министър на правосъдието Цецка Цачева.

В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов тя спокойно обяснила за пореден път и на него при какви условия е сключила сделката. “Моето убеждение обаче е, че докато вървят проверките на антикорупционната комисия и Върховната касационна прокуратура не е редно да изпълнявам и функциите на министър на правосъдието”, категорична беше Цачева. Затова с подаването на оставката си е заявила и молба да ползва полагащия й се годишен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в парламента. На въпрос не е ли редно и другите, намесени в Апартаментгейт да постъпят като нея тя отговори, че във времето е показала, че може да носи отговорност.

Бойко Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката министъра на правосъдието Цецка Цачева.  От правителствената информационна сл...

“Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично и това се доказа веднага на проведените парламентарни избори, на които политическа партия ГЕРБ е и към този момент управляваща и мандатоносител на кабинета Борисов 3”, каза още Цецка Цачева. Тя заяви, че не желае по никакъв начин името й да тежи на премиера Борисов и на правителството във вече предизборната обстановка.

“За мен е важно да реагирам тук и сега и съм го направила още рано тази сутрин. Така се носи отговорност според мен”, заяви Цачева категорично отрече да й е оказван натиск от страна на премиера. В кабинета му сутринта двамата са провели спокоен разговор за ситуацията, а Борисов подкрепил предложението й да подаде оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com