X
 
 

ЦИК съобщи кои ще са номерата за преференции на предстоящите евроизбори

14570 0
photo of ЦИК съобщи кои ще са номерата за преференции на предстоящите евроизбори
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Преференциите за кандидатите за евродепутати ще са с номера от 101 до 117 в бюлетината за евроизборите на 26 май. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от "24 часа".

На тези избори номерата на партиите и коалициите в бюлетината ще се различават от тези за отбелязване на преференция за определен кандидат от дадена листа. Това е така, защото бяха приети промени в Изборния кодекс с цел да не може да се повтори феноменът 15/15 - да бъде гласувано за кандидат, вместо за партия, както се получи в случая с евродепутата от БСП Момчил Неков.

Почти 100 млн. души не са решили как да гласуват на изборите за ЕП

Доклад, публикуван от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), установява, че на тазгодишните избори за Европейски парламент (ЕП) м...

Жребият за номерата на регистрираните 15 партии, 8 коалиции и 10 инициативни комитета ще се изтегли на 24 април (сряда). До 23-и те трябва да регистрират кандидатските си листи. Предизборната кампания започва на 26 април, напомни Андреев.

На сайта на ЦИК вече всеки може да направи проверка дали личните му данни са използвани от някоя от регистрираните партии и коалиции. А председателките на ЦИК и на СЕМ Стефка Стоева и София Владимирова подписаха вчера споразумение за мониторинг по време на кампанията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители