„Демократична България“: С подвижни секции ДПС контролира вота в Пазарджишко (ВИДЕО)

1290
„Демократична България“: С подвижни секции ДПС контролира вота в Пазарджишко (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ подаде сигнал до прокуратурата за контролиран от ДПС вот с подвижни секции. Ето какво каза в Студио Actualno Антоанета Цонева, водач на листата на „Демократична България“ в Пазарджик:

„В община Батак и в община Сърница има създадени подвижни избирателни секции. Ние оспорваме начина, по който това се прави. Вчера разглеждахме документацията по случая, днес втората в листата в Пазарджик адвокат Александра Стеркова е на дело в Административния съд в града, има полицейско разследване и по двата случая. Мога да твърдя с пълна убеденост, че ДПС се опитват да контролират вота на българските мюсюлмани по един брутален начин. Всъщност те записват хора в тези секционни комисии, за да могат да обикалят по техните домове и да са абсолютно убедени как хората ще гласуват. Давам един пример: На миналите избори в Сърница имаше такава секция, където са гласували 200 души. За да гласуват 200 души в една такава секция са необходими 50 часа. Като изчислим вречето за придвижване, времето за гласуване, времето за попълване на документацията, е изключително спорно как се постига такъв резултат и от тези 200 гласували над 90% са за ДПС. Много им е важно на ДПС това. Имаше разследване на „Свободна Европа“ в разградско как изведнъж много хора се инвалидизират, хиляди, за да могат да гласуват с тези подвижни комисии. И какво се случи? Самото ДПС отправи послания за граждански арести на полицаите, които се занимават с тези случаи. Аз по-голяма арогантност отдавна не бях чувала. Знаем за технологиите, които ДПС върхушката използва по време на избори, но това според мен мина всяка граница.

ДБ със сигнал за контролиран вот от страна на ДПС - чрез подвижни секции

Антоанета Цонева от “Демократична България” подаде сигнал в полицията за нарушения на ДПС с контролиране на вот чрез подвиж...

Засякохме се с водача на листата на ДПС Йордан Цонев в Пазарджик и очи в очи му казах, че ще срещне страхотния ни отпор. И ние с нашите представители в тези комисии, с нашите застъпници, с делата, които водим срещу създаването на такива секции, ще се противопоставим много остро на тази технология за контролиране на вота.

Виждате от това, което казваме, че това е техният опит да контролират хората в тази феодализирана от тях в определени части територия. А това пък е нашият опит да освобождаваме тази територия. Всеки един глас, изтръгнат от тези места, всяко едно гласуване по убеждения, без страх, за нас е голяма победа. И няма да се оттеглим нито от Сърница, нито от Батак, нито от другите места, защото отказваме да приемем, че българските мюсюлмани ще бъдат използвани за щит срещу далаверите на ДПС и усилието им да гледат на публичния ресурс като на плячка. Тези хора там трябва да бъдат свободни, да гласуват по убеждения, да гласуват информирано, а не контролирано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика