Дончева: Оставянето на Писанчев и Лазаров ще вкара Борисов в капан

14660
Дончева: Оставянето на Писанчев и Лазаров ще вкара Борисов в капан
Снимка: БГНЕС

Борисов прекалено много мисли за предстоящите догодина избори. Дотогава има още много време, коментира пред Нова телевизия лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева. Според нея премиерът ще се кандидатира за президент, иначе поведението му било необяснимо.

„Не прилича на човек, който има план и си търси съюзници. Прилича на човек, който иска да се хареса на Брюксел, на Меркел, на Юнкер, на ДПС", каза още тя и подчерта, че би било хубаво следващият български президент бъде избран без ДПС.

Борисов и Фандъкова уважиха конгреса на партията на Татяна Дончева

На Сирни Заговезни Татяна Дончева събра на първи конгрес ръководството и симпатизантите на „Движение” 21 в НДК. Сбирката бе...

„ДПС трябва да се отстранят, иначе няма как да се справим с този олигархически модел", категорична бе тя.

Що се отнася до промяната на позицията на Борисов във връзка със смяната на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР, Дончева коментира, че оставянето им ще го вкара в капан.

„Не виждам никаква индикация и воля да ги отстрани. А те във всеки един момент могат да го вкарат в гаф. Все по-отчетливо започва да се говори за кръга на Библиотекарския институт, от където суфлират, че двамата трябва да останат и да се развиват. Това се суфлира на БСП, на ГЕРБ", каза Дончева и добави, че премиерът е зависим.

Във връзка с така необходимата реформа в съдебната система лидерът на „Движение 21" заяви, че сегашното мнозинство не смята да прави такава.

Татяна Дончева: Последните убийства показват акумулирана злоба

Когато бяха мутренските времена, се стреляха мутри-мутри или определени хора. В случая нито убийството на семейството, нито убийството ...

„Те просто трябваше да представят един план на Брюксел, за да смекчат доклада. Никой не иска да бръкне надълбоко и да подреди нещата. Те са свързани с конституционни промени. Крайната цел е съдебната системна трябва да се прочисти от магистратите, свързани с олигархичните кръгове. За тази работа трябва подкрепа от Брюксел", посочи бившата депутатка.

Според нея министър-председателят не иска конфликти. Не бил готов за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика