X
 
 

ДПС открито лобира от парламента за присъединяване на Турция към ЕС

501 0
photo of ДПС открито лобира от парламента за присъединяване на Турция към ЕС
Снимка: БГНЕС
Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е от първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността на нашия регион. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно събрание за Северна Македония и Албания.

Той обаче леко се отклони от конкретната тема, като посочи, че "не може да има просперитет и без присъединяването на най-голямата и най-мощна във военно и икономическо отношение държава на Балканите - Турция".

Ердоган държи на тръни света заради турската операция в Сирия

Военната операция на Турция в Североизточна Сирия се очаква да започне скоро, обяви говорителя на турския президент Реджеп Ердоган. Сп...

„ДПС и ПГ на ДПС ще подкрепи декларацията във връзка с разширяването на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране на Северна Македония и Албания.

Нещо повече от това, във всички документи на ДПС, програми, декларации, ние винаги сме поставяли акцента върху разширяването на ЕС и присъединяването на страните от Западните Балкани. За нас това е въпрос с първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността в нашия регион“, каза още Цонев.

"Ние смятаме, че и преговорите с Турция трябва да продължат, защото сме убедени, че без присъединяването на тази най-голяма държава, стабилността на Балканите винаги ще бъде под някакъв въпрос", допълни още Цонев.

Той изрази категоричното становище, че подкрепят декларацията и целия процес. "Нашите представители в ЕП водят доста активна политика в това отношение", допълни още Йордан Цонев.

В новите страни членки на ЕС се работи повече, отколкото в старите

Три седмици повече се работи в новите страни членки на Европейския съюз, в сравнение със старите. Това показва най-новият доклад на Eur...

Както е добре известно, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са замразени заради системно нарушаване на човешки права в страната.

Припомняме още, че вчера от турска страна започна военна операция, насочена към кюрдите в Сирия, въпреки предупрежденията от страна на редица държави да не го правят.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално