Едва 7,3% е изпълнението по европейския проект на ПП "Странджа"

18140
Едва 7,3% е изпълнението по европейския проект на ПП "Странджа"

Едва 7,3% има изпълнение на плана по проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“ до края на миналата година от изминалия двугодишен период на проекта. Това каза за Радио „Фокус” –Бургас инж. Петко Нанчев, временно изпълняващ длъжността директор на ПП „Странджа”.

"В момента имаме движение напред, но има много трудности, пред които сме изправени и ще трябва да се мобилизираме, за да можем до края на годината, когато свършва проектът, да изпълним всички мероприятия по европейския план. Трябва да успеем да устроим двата офиса - единият в Бургас, а другият- в Ахтопол", каза още инж. Нанчев. По думите му, в тези 7.3 % изпълнение по проекта включват основно изследвания върху карстовия терен, направата на веломаршрути, екомаршрутите, придвижването на въпросите за изграждането на туристическите офиси.

Строителство в „Странджа” не може да има, увери Терзиева

Строителство в парк „Странджа” няма как да има, ако някъде има строителство, то е незаконно. Това заяви регионалният минист...

"Те ще бъдат отправни точки към природния парк. Там ще имаме наши служители, които ще информират туристите какво може да се види и кое е най-ценното на територията на парка", каза още инж. Нанчев. "Една част от дейностите по проекта са отхвърлени от Изпълнителната агенция по горите в София като несъобразни по отношение на безопасността.

Други бяха отхвърлени като нецелесъобразни на мястото на залагането и разбира се, доста късното започване на дейностите по проекта през 2012 година", добави директорът.

 

 

Десет града поискаха спасението на Странджа и българските паркове

Всички устройствени планове на общините да са нищожни, ако нямат екологична оценка. Това поискаха демонстранти в общо десет града в стр...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика