Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ГЕРБ-ДПС не правят случайни ходове в МВР": Кирил Петков обясни кой и как е назначил Калин Стоянов

02 април 2024, 13:33 часа • 2558 прочитания

Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков публикува обяснение за назначението на вътрешният министър Калин Стоянов в правителството.

В профила си в социалните мрежи той отговори задочно на силовият министър, който от няколко месеца твърди, че е поканен именно от Петков в кабинета на акад. Николай Денков.

Още: "Едно птиче ми каза": Нотариуса е бил сътрудник на МВР от 2005 г.

"Да изясним сагата „Кирил Петков ме покани за министър“(По Калин Стоянов): Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов.

Борисов предложи Атанас Илков, за когото нашата проверка показа, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС. Отказахме.

След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов. Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно", пише Петков в профила си.

По думите му заключението е, че "няма "независим" кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР", казва съпредседателят на ПП-ДБ.

Още: Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС да не се срамуват, че са заедно (ВИДЕО)

Още: С атака по Калин Стоянов: Бойко Рашков отговори защо е назначил жената на "Нотариуса" в МВР

Снимки: БГНЕС

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес