Искането на оставката ми е своеобразна виагра за някои хора, каза Найденов

12291
Искането на оставката ми е своеобразна виагра за някои хора, каза Найденов
Снимка: БГНЕС

Ако бях по-невъзпитан, щях да кажа – глупости, но тъй като съм възпитан, ще кажа, че това е своеобразна виагра за хора, които вместо да търсят обяснение, би трябвало да дадат обяснение, включително и за сегашното състояние на армията и съответно на въоръжението и на техниката. Така военният министър Ангел Найденов коментира вчерашното искане за неговата оставка от страна на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Сред мотивите на ГЕРБ да поискат оставката на Ангел Найденов са проблемите в изграждането на охраната по границата с Турция.

За хода на изграждане на оградата към момента министърът каза, че има сериозно натоварване на личния състав, който е ангажиран с тази задача. Найденов подчерта, че тя е несвойствена за сухопътните войски. Той посочи, че, по мнението на специалистите, това е един добър опит, разбира се, и голяма поука и за Министерство на отбраната, и за командването на сухопътните войски.

По думите на Найденов всяка седмица се публикува информация за хода на изграждане на съоръжението. "Повече от 400 м са вече изградени и то в окончателния и завършен вид от съоръжението", припомни той. Военният министър подчерта, че проблемите са свързани преди всичко с доставката на материалите и то заради труднопроходимия терен и силно пресечния релеф.

"Имаме намерение тогава, когато ще приемем първия готов участък, тъй като това е начинът, по който ще предаваме съоръжението на МВР, да ви поканим да видите какви са условията, в които работят военнослужещите", каза Ангелов.

Вече е приключила процедурата по предаването на писмени обяснения пот страна на военнослужещите, които бе обявено, че ще бъдат наказани заради оградата. Вчера министърът е говорил с всички, които ще подлежат на наказание. "Нямам намерение да превръщам военнослужещите в изкупителна жертва", категоричен бе Найденов. Той посочи, че има преценка за степента на отговорност и кръга от военни, който бе очертан миналата седмица, са хората, които имат отношение към процедурата по провеждане на обществената поръчка и разпорежданията по изграждане на съоръжението.

Министърът посочи, че ще прецени заедно с ръководството на МО и инспектората степента на отговорност на всеки от тях и ако бъде доказано "тяхното волно или неволно участие в допуснатите грешки", тогава те ще бъдат наказани. "Но няма да ги превръщам в изкупителна жертва, за да има някой, да кажем, усещането, че са наложени наказания".

 

Найденов: Няма дребни сметки

Имаме действия на Русия, които нарушават териториалната цялост и независимостта на Украйна, това е една позиция, която беше изразена, п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика