Исторически момент в Европа: лявото ще престане да прави компромиси с дясното

14795
Исторически момент в Европа: лявото ще престане да прави компромиси с дясното

В откровен разговор за „лява" или „дясна" политиката, се проведе първата среща на Достена Ангелова- Лаверн, кандидат за представител в ЕП с жителите на район „Северен" в Пловдив.

Петата в листата на Коалиция за България повече от два часа дискутира с хора от различни поколения, дошли да споделят въпросите си за позитивети на ЕС и нашето членство в него.

Константинов: Шест партии ще имат депутати в Европарламента

"В очаквания Европарламент националисти няма да има. При нас национализмът като че ли малко изостава от тази вълна, която в момента зал...

"Настъпва исторически момент в Европа, в който лявото ще престане да прави компромиси с десните партии, с финансовите интереси, които опустошиха доверието на гражданите", заяви Достена Лаверн и добави, че за нея много по-важно е това, какво правим за хората. "Сега е време разделно, моментът е повратен. Обществото, а не пазарът е важен", категорична бе Лаверн.

"Последните, повече от 15 години Европа се управлява от десни политици и те залагат правилата и за България. Преходът в България бе твърде десен. По време на кръглата маса беше постигнат консенсус за пазарна икономика и за социална държава, но десните политици бързо забравиха втората част, пренебрегнаха социалния аспект", категорична бе авторката на "Експертите на прехода".

"Европа трябва да стане съюз на солидарните държави, защото сме свидетели как десните правителства унищожават бедните държави. Спасяват се банките и всякакви финансови институции, но хората фалират", заяви тя.

 

ГЕРБ почна за евроизборите с КНСБ, Реформаторите си спомнят за Договора с ЕС

Най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ на практика започна предизборната си агитация със среща с КНСБ, докато може би най-г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика