"Извадиха бухалките": Кирил Петков твърди, че са претърсвали офиса на Живко Коцев (ВИДЕО)

3704

"Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании. Бухалките се извадиха отново", обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в парламента. 

Той визира арестите на висши длъжностни лица в агенция "Митници". "Днес изчезва главният секретар. Никой не знае къде е. Бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар. Информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис", заяви Петков. 

"Свидетели сме на организирана и координирана операция за дискредитиране на коалицията ПП-ДБ чрез използване на нереформираните прокуратура и служби са сигурност. Това изобщо не е случайно", смята още Атанас Атанасов. Според него ги използват тези, които са провалили ротацията. 

"Човекът, който без никакво съмнение оркестрира цялата кампания, г-н Пеевски, има всякакви качества, но чувството за мярка не е сред тях. Очаквам да се стигне доста далече", каза Христо Иванов. Той обясни, че огромен проблем е едно управление да не попада под влиянието на лице, което е санкционирано по "Магнитски".

Оказвал ли е натиск на Калин Стоянов?

В контекста на обявеното от вътрешния министър, че Кирил Петков е настоявал заместник-министър Кирил Ценкин да отговаря за изборите в МВР, съпредседателят на ПП-ДБ отговори на въпрос дали е оказвал натиск за това: 

"Много исках да имаме честен човек - шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което ще се случи, ще се случи", смята Петков. Според него Калин Стоянов има само двама шефове -  Борисов и Пеевски. "Готов съм да отида на полиграф с него и заедно да поговорим откъде получава инструкции - кой му се обажда през нощта. "Дали взима решенията сам или Борисов и Пеевски му дават наставления всеки ден какво да прави", заяви Петков. ОЩЕ: ИТН: Кирил Петков е искал приятел на баща му да отговаря за изборите в МВР

ПП-ДБ не искат Калин Стоянов в служебния кабинет

От формацията заявиха, че днешното изслушване на вътрешния министър за Нотариуса е затвърдило становището им, че Стоянов не може да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори. 

Той попита защо Калин Стоянов брани информацията, че Нотариуса е бил сътрудник на службите. "Всички разбрахме от начина, по който брани тази информация, че този човек е бил сътрудник", коментира още Христо Иванов. Според него такъв човек не може да бъде министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков обяви, че вътрешният министър е отказал да отговори дали убитият Божанов е бил секретен сътрудник или не. "Според мен министърът на вътрешните работи не спази закона", смята Рашков. По думите му това се прави под диктовка на тези, които му дават указания или се прави поради непознаване на закона. ОЩЕ: Калин Стоянов отрече да е натискал главния секретар на МВР да напуска

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Легитимацията Пеевски" не може да бъде европейска ценност": НПО-та с писмо до европосланици

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика