Йотова категорично отрича близост на БСП с Атака

24491
Йотова категорично отрича близост на БСП с Атака
Снимка: БГНЕС

„Признавам, че през последните седмици преминах през няколко състояния, ако някой ви каже, че в политиката няма емоция - той греши. Според мен идеен разрив няма, основната разлика между мен и Ивайло Калфин е, че аз дойдох в партията в най-трудния й момент, а онези, които предричаха краха на БСП не осъзнаваха, че тя съвсем скоро щеше да се превърне във феникс, който се изравя от пепелта", заяви Илияна Йотова в предаването „120 минути" по бТВ.

„Оказва се, че ние - колегите на Калфин, последни разбрахме за намеренията му. Видяхме се в сряда, почти нищо не си казахме, но вече нямам алюзия за това какво ще се случи оттук нататък. Не си казахме нищо повече от това, което се тиражира в медиите. До предишната седмица заедно воювахме в Европейския парламент, а тази седмица вече всичко е различно", добави Йотова.

Евродепутатът коментира и нападките на Калфин и Първанов за липса на диалог и прозрачност в социалистическата партия: „Прозрачност в БСП има. Нямам никакви притеснения да кажа всичко, което имам да казвам. Нямам никакви проблеми с това да казвам каквото мисля - това, че има цензура в партията не е вярно. Категорично отричам липсата на диалог. Няма и задкулисие в БСП".

На въпрос дали БСП губи от близостта си с Атака Йотова категорично отрече да има близост на партията с тази на Волен Сидеров. „Единственото прегрешение на Атака е, че ходят на работа, но това е партията, която е изпратена в парламента от българските избиратели."

Йотова добави, че АБВ обезсилва левицата в България и засилва позициите на нейните опоненти.

 

Йотова: АБВ е доста егоистична идея от страна на Първанов

 "За ход на Георги Първанов е рано да се говори, този „скандал" е все още само в медиите. Ще чакам официалното изявление на ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика