Кандидатурата на Мангъров няма да бъде оттеглена от листата на АБВ

2531
Кандидатурата на Мангъров няма да бъде оттеглена от листата на АБВ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Няма разговор за оттегляне на доц. Атанас Мангъров от листата ни за народни представители на АБВ. Това заяви лидерът на партията Румен Петков пред журналисти по повод изразените резерви от президента Георги Първанов

"Резервите на президента Първанов са негови резерви. Нямаме практика да съгласуваме кандидатури. Честната позиция е да обявяваме кандидатури", каза Петков, категоричен, че различията с Първанов няма да доведат до оттегляне на номинацията на Мангъров. Петков отбеляза, че по стратегическите политически въпроси, като катастрофата на България при правителството на Борисов, катастрофата в енергетиката и отношенията ни със Северна Македония, с Първанов нямат разминавания в позициите.

АБВ ще се явяват самостоятелно на изборите, без Румен Петков в листите

АБВ възнамеряват да се явят самостоятелно на предстоящите парламентарни избори и в листите им няма да бъде включен председателят на пар...

Оценките на АБВ за Националния оперативен щаб (НОЩ) и работата на правителството, свързани с кризата – те са катастрофални, подчерта Петков. "Борисов е регулировчик на смъртта - миналата година в Българи са починали 15 000 души повече, от които 7 600 нямат допир с коронавируса", посочи той и коментира: "Това означава че са починали от хаоса, причинен от правителството, от налаганите от екрана недоверие към здравната система и страх… Тези които измряха по стъпалата на болниците умряха защото имаме изблик на некадърие".

НОЩ е провал, категоричен е Румен Петков и посочи, че НОЩ няма едно писмено предложение до нито една институция, няма анализ на ситуацията. По думите му НОЩ са шайка безбъдници, които ако бъдат оставени да се доказват встрани от крилото на шайката негодници в правителството, ще умрат от глад.

"Питам генерал майор, професор, доктор, генерален директор на…, председател на… ходил ли е на ресторант през последните 5 месеца", добави Петков и настоя за отговор. "Питам, физиономиста, продължи той - ходил ли е на ресторант през последните 5 месеца и Ангел Кунчев ходил ли е на ресторант през последните 5 месеца. Аз не съм. Нека излязат и да кажат, че и те не са. Който от тях каже, че не е ходил, лъже", заяви Петков и вметна:"Не искам да питам ходили ли са с Владислав Горанов или без Владислав Горанов - компанията им не ме интересува". 

Кое е скандалното на Мангъров, изрази недоумение още Петков. "Не мисля, че когато човек аргументира публично професионално свои оценки за определени действия и бездействия, това го прави скандален. Скандално е мълчанието за решението на Софийска градска прокуратура, но не казвам, че това са скандални хора", каза Петков, припомняйки спряното разследване за шкафчето и записите от спалнята на премиера.

Лидерът на АБВ направи и паралел - с НОЩ: "Вулгарно е, просташки вулгарно е да излезеш на Цветница и да обявиш, че на Великден ще търсим 200 хиляди чували за трупове, но очевидно като излезеш и насаждаш такъв страх, е първа стъпка към министерския пост – това е скандалното – да насаждаш страх".

Атанас Мангъров е номиниран за кандидат-депутат от АБВ

Доц. Атанас Мангъров е номиниран да кандидат депутат от АБВ, съобщи лидерът на АБВ Румен Петков, представяйки пред журналисти номинации...

Мангъров професионално и аргументирано защитава позиция, която е последователна и изговорена пред обществото и затова до вчера той има 5 номинации в нашите структури, изтъкна Петков и подчерта: "Същото не може да каже за себе си Мутафчийски".

Кога Мутафчийски е прав, попита Петков – когато казва, че "коронавирусът е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и че далеч по-опасен е грип тип „В“ или когато обяснява, че е пингвин, който е скочи и кани другите да скочат след него и когато ни предупреждава, че трябва всички да се ваксинираме днес и веднага и след това ни осведомява, че всъщност една от ваксините трябва да бъде избягвана от хората над 55 годишна възраст, от хората до 18-годишна възраст и от бременните жени". Много е важно, подчерта Петков - това му изявление да бъде чуто и да е ясно, че правителството е заръчало 4.5 млн. ваксини от тип, който е неприложим за повече от 25-26% от българските граждани. "Защото на тази госпожа със звучната тракийска фамилия Майдел, майка й е генерален представителна на тази ваксина или с кой аргумент", продължи с въпросите Петков.

Той настоя: "Да излязат тази шайка от правителството, която пилее нашите пари със зоологически ентусиазъм и без да й търсят всякаква отговорност и да кажат кой е аргументът да поръчат ваксина, за която Мутафчийски предупреждава, че не става за повече от 26 – 27% от българското население".

В какво е бил непоследователен доц. Мангъров, недоумява Петков. "Не считам, че когато човек има доблестта и съзнанието последователно да си защитава позицията това е укоримо", каза той и отново направи паралел с НОЩ: "Тези жестоки типове, които ни плашеха как ще мрем, как ще ни мъкнат в найлонови чували, как няма да стигнат чувалите, колко хладилни шкафа има в тая и в оная морга… тези ли са приличните хора". Румен Петков сподели, че от от всички тях приема с радост само "физиономиста", визирайки проф. Тодор Кантарджиев и изрази съжаление какво е загубил Народния театър в негово лице.

"Нашият НОЩ няма един аргумент оставен след себе си; здравното министерство не може да обясни защо е затворил кафенетата; този хаос и тази последователност – на обед с маски, вечер без маски.. затварянето на парковете, затварянето на планините и ще сядаме през пейка в парка…, заизрежда още черни точки за НОЩ Петков.

Доц. Мангъров: Мнението на Първанов е комплимент за мен

Мнението на президента Първанов си е негово и аз го приемам като комплимент. Бих бил неприятно изненадан, ако той имаше положително мне...

"Някой има ли съмнения, че мерките при нас не са въпрос на сериозни корупционни практики", добави лидерът на АБВ и посочи: "Всички твърдят, че малките деца не са сред преносителите, но училищата правителството ги затваряше с голяма лекота; отваряхме едни магазини, но други оставяхме и в тях хората бяха като на селски сбор преди 1989 г. един върху друг, като това не смути никого". По думите му, "да затвориш едни магазини, за да отвориш широко други, резултатът е шкафчето, няма друг резултат". 

"Ако се загледаме какво става последните 20 дни – ние сме свлачище до срутище, срутище пред свлачище, ремонт на магистрала, ремонтирана ония ден - всъщност у нас нещо се прави за да се доремонтира и след това ремонт на ремонта и крайният резултат е грабенето на пари... 1 млн евра в шкафчето на премиера, които никой не коментира, най-малко прокуратурата", посочи още Петков.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика