Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

4907
Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира скандала с напускането си на управителния съвет на сдружението "Да запазим Корал" и разследването на Лена Бориславова от прокуратурата за фалшифицирани подписи.

"Нито съм викан, нито съм разпитван. Това, което мога да кажа, че ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв. За една кауза, плаж Корал, която всъщност я постигнахме и тя не може да се застрои. Сега разбирам, че са повдигнали досъдебно производство. Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС, който ни покани, защото няма никой над закона. Много бих искал да коментирам в детайли, но понеже аз не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата, няма да влизам в детайли. Но в едно съм сигурен, че когато преди три години аз съм излязъл от едно НПО, зелено, за което съм се борил да спася един плаж, три години по-късно това да излезне в общественото пространство, 40 дни преди изборите е нищо повече освен компромати“, казва Петков.

На въпрос, дали е дублирал двете позиции, Петков отговори пред БНТ: "Аз абсолютно вярвам, че не! Това, което за мен е невероятно, че вече трети ден първа новина по всичките медии е излизането ми от едно НПО с 0 лв, за кауза, за която съм се преборил и постигнал, но нека свършим с тази тема, защото има по-важна."

Още: Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

Кирил Петков за решението за частна детска болница

"Днес разбрахме, че служебния кабинет е одобрил детската болница. Първа частна детска болница. Това за мен е напълно безобразие. Когато сложим здравето на децата да стане бизнес, когато сложим здравето на децата да бъде застрашена обществена държавна болница, защото е трудно да има и две болници едновременно. Когато едни хора мислят как да изкарат едни пари от детското здраве, това за мен е връщане назад към годините на Борисов и Пеевски с такава скорост и е толкова против вярванията на нашата партия и аз съм горд, че докато ние управлявахме това нещо беше недопустимо!", казва Кирил Петков в Копривщица.

Снимка: БГНЕС

"Това, което се случи с взимането на оставката, която не беше подадена от шефа на НЗОК, сега разбирам защо се случва, защото НЗОК сега ще трябва да сключи договор с частната болница, така че децата да имат достъп до частен тип на здравеопазване, вместо да имаме нормална болница за всички деца по един и същи начин, независимо на кой родител какви средства има. Това, което ние излизаме с много ясна позиция, че сме много против и призоваваме служебното правителство да оттегли своето решение. Трябва да кажа на всички български граждани- не депутатите трябва да контролират, всички български граждани трябва да контролират това, модела на Пеевски и Борисов да не се върне обратно само след 40 дни. Защото този тип решения, ще бъдат решенията, които ще наблюдаваме непрекъснато и когато посегнеш и на детското здраве, аз не знам какви скрупули имаш за всичко друго", допълва той пред БНТ.

Още: ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Лена Бориславова и пълномощното

Попитан дали е знаел, че Лена Бориславова има пълномощно за разпореждане със сдружение "Да запазим Корал", Петков отговори: "Не, това е абсурдно. Това е пълен абсурд този въпрос! След това, което казваме! Българското здравеопазване за децата е под риск и вие ме питате за зеленото НПО, от което съм излязъл преди три години. Това е провокация. Не ви ли е срам, честно...", възмути се Петков.

Още: Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика