Кирил Петков преди решението за гражданството му: Притеснен и разочарован съм!

17189
Кирил Петков преди решението за гражданството му: Притеснен и разочарован съм!
Снимка: БГНЕС

"Притеснен и разочарован съм"! Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод предстоящото решение на Конституционния съд, който трябва да се произнесе по делото днес

Бившият икономически министър припомни, че за втори път е поискал съдът да го конституира като страна по делото за неговото гражданство. Според Петков правото на лична защита и на справедлив процес е основно конституционно право, от което е бил лишен с решение на конституционните съдии.

Развръзката: Съдът решава за гражданството на Кирил Петков

Конституционният съд ще се произнесе днес по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. В съобщението за днешното заседание пише:&n...

Той участва в предизборен дебат с Драгомир Стойнев от БСП и Мартин Димитров от „Демократична България”. Те коментираха пандемията, зелените сертификати и ръста на цените.

„Вярваме, че зелените сертификати са добра мярка, но трябва да се допълни. Това, което видяхме, е че вече има научни изследвания за допълване към зелените сертификати на такива за наличие на антитела. Ако те се измерят на две стъпки с безплатен тест, това ще разреши два проблема. Всички хора, които имат антитела - да могат да пазаруват, а още по-важно е България да има цяла база данни на реалната картина. Другото нещо за икономиката е това, което направихме с актуализацията на бюджета. Има пари за 60/40 - трябва да се знае, че бизнесът може да разчита на това”, обясни Петков по Нова телевизия. 

„За да бъде една мярка успешна - зависи от момента, в който се прилага. За дадена държава зеленият сертификат е успешен, защото обществото е било информирано и подготвено предварително 2-3 месеца и се знае какво ще се случи. Ако в страна, в която от днес за утре се прилага една мярка и обществото не е информирано, разбира се, че тя няма как да е успешна. Още повече, че тя е успешна в държави, в които 50% от населението е имунизирано. В никакъв случай не предлагаме локдаун. Това е връщане назад. Локдаун означава нашата неспособност като държава да се справим с конкретния казус. За нас е важно да има разяснителна кампания, че ваксинацията е нещо полезно, но това е свободен избор. Свободният избор за БСП означава информиран избор”, посочи Стойнев.

Пореден рекорд: Над 6800 са новите случаи на COVID-19 у нас за денонощие

Кирил Петков внесе ново искане в Конституционния съд

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков внесе ново искане да бъде изслушан от Конституционният съд във връзка с казуса...

„В никакъв случай не трябва да се стига до локдаун. Това е лошо за всички и би било тежък удар за икономиката. Това, което трябваше да се направи, е една много подробна информационна кампания. Ние го предложихме в актуализацията на бюджета. Забележете - никой не ни подкрепи. Хората трябваше да бъдат информирани за ваксинирането, за въпросите, които задават всеки ден, и да вземат своите решения. Трябваше да има срок, в който те да решат. Когато е от днес за утре нещата не стават. Не може от днес за утре детето ти да не ходи на училище, да ти кажат, че трябва да имаш сертификат. Информационната кампания трябва да бъде направена сега, на хората да бъде обяснявано за какво става въпрос, какви са рисковете и ползите. На следващо място - в никакъв случай не трябва да се повишават данъците, защото това ще поискат много хора сега”, е мнението на Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика