Кунева: Искаме изваждане на светло на имуществото на политиците

7587
Кунева: Искаме изваждане на светло на имуществото на политиците
Снимка: БГНЕС

Ние искаме изваждане на светло на имуществото на политиците и проверки за конфликт на интереси. Това заяви днес на пресконференция в Плевен вицепремиерът по европейските въпроси и лидер на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) Меглена Кунева по повод коментари за предложения закон за борба с корупцията по високите етажи на властта и включените в него проверки на имуществото, съобщиха от пресцентъра на ДБГ.

Тя заяви че законът е изключително важен, защото корупцията в България има сериозни размери. Кунева посочи още, че тези, които се съпротивляват срещу приемането му, очевидно са съгласни с настоящата ситуация и не искат промяна в система. 

Зеленогорски: Поведението на АБВ създава напрежение

Мястото на обсъждане на коалиционните въпроси е в легитимните формати, а не през медиите. Не е конструктивно това, което постоянно ч...

Решението на Народното събрание (НС) да остави обсъждането на законопроекта за последния час на последния ден на сесията и оставянето му в крайна сметка за септември ще бъде лош сигнал за Механизма за сътрудничество и оценка, мисия по който която идва през септември, подчерта Кунева. 

Вицепремиерът призова да не се създава страх от анонимните сигнали, заложени в законопроекта за борба с корупцията. По думите й, ако човек бъде проверен и проверката докаже корупция в следствие на анонимен сигнал, в крайна сметка важен е резултатът. Ако проверката не докаже корупция, това ще е добре за имиджа на дадения човек, защото ще е ясно, че той е почтен. 

Последната седмица от парламентарния сезон беше доста напрегната и от Реформаторския блок ще настояваме това да не се случва повече, защото говори просто за лошо планиране на законодателната работа на НС. Затова и настояваме за най-бързо свикване на Съвета за развитие, на който да бъде изготвена законодателна програма, заяви от своя страна съпредседателят на РБ и заместник-председател на ДБГ Найден Зеленогорски.

 

Кунева: Ние не направихме отстъпка при избора на омбудсман, гласувахме единодушно

"Всякакви коментари за намаляване на броя на министрите от Реформаторския блок са губене на време." Това заяви по Нова телевизия вицеп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика