Кунева: Не, не намирисва на война

19529
Кунева: Не, не намирисва на война
Снимка: БГНЕС

Не трябва да реагираме с паника. Обстановката не е лека, но усилия се правят. Изключително важен факт е, че сме членове на Европейския съюз, защото той поначало е миротворец. Това заяви в кулоарите на Народното събрание вицепремиерът Меглена Кунева.

На въпрос дали "намирисва на война" с оглед тежката ситуация в Европа, тя отвърна: "Не. Мисля, че не трябва да реагираме с паника. Че обстановката не е лека – не е лека, но усилията се правят".

Кунева: България винаги ли ще разчита на НАТО

Изумително е, че в България не се поставя въпросът за европейската отбрана. Това каза пред Радио „Фокус“ председателят на &...

Кунева изрази надежди, че могат да бъдат направени още много мирни крачки и те ще бъдат оценени от всички партньори. На въпрос как ще коментира факта, че посещението на Ангела Меркел и Франсоа Оланд в Москва беше наречено "последен шанс", тя отвърна, че чувството за спешност трябва да присъства във всички.

"Ние сме в този тип несрещани досега взаимоотношения. Чувството за спешност трябва да бъде много ясно изразено и пред руската страна. Когато това чувство е изразено от мотора на Европа – от Германия и от Франция, е много силно казано и е много добър дипломатически ход", каза вицепремиерът, цитирана от БГНЕС.

Според нея това ще даде възможност на руската страна да спечели време, да обмисли и когато дойде моментът за Европейски съвет, да успее да осмисли миротворческото желание на Европейския съюз и справедливата защита на международното право.

На въпрос как счита, че ще бъде разтълкувано в тази връзка изграждането на командни центрове на НАТО в няколко европейски държави, сред които и България, Кунева отвърна, че на този въпрос вече са отговорили максимално колегите и ресорни министри, а тя като вицепремиер по въпросите на сигурността оценява с висока оценка работата им.

Вигенин: Няма да има война между НАТО и Русия

Не се готвим за война и не смятам, че ще има такава между НАТО и Русия. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин в пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика