Кънев: ГЕРБ трябва да се промени много

11141
Кънев: ГЕРБ трябва да се промени много
Снимка: БГНЕС

"Хората не се интересуват от нашето отношение към партията ГЕРБ, а всички се интересуват от нашите отношения с Бойко Борисов и Цветан Цветанов", каза пред bTV председателят на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде Стандарт нюз.

"Нашето отношение се определя единствено от реформите, които искаме да проведем и които ГЕРБ не извърши. Те ни отдалечават от ГЕРБ заради управлението им, което е различно от нашите намерения за реформи. Ние се изправяме категорично срещу мафията в икономиката. Изправяме се категорично срещу политическите назначения", заяви Кънев.

Борисов заподозря Реформаторския блок в смяна на курса

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „намери” отговор на въпроса защо Реформаторският блок упорито отказва да стане партньор на ГЕ...

"Без да дадеш пример, не можеш да осъществиш промяна в комуникацията. Цветан Цветанов стана лице на този проблем. ГЕРБ трябва да се промени изключително много, особено на ниските нива където прилагат местната власт", смята още той.

По отношение на целите на коалицията той заяви: "Нашата цел е да бъдем сред водещите политически сили". Кънев беше категоричен, че Реформаторският блок или ще има възможността да участваме в правителство, което е готово да направи желаните реформи, или няма да участва в други коалиции.

Той поясни, че тази седмица ще бъде внесено ново писмо чрез президента Плевнелиев по казуса „Пеевски" към Конституционния съд, защото той не е отговорил на поставения въпрос. Разделянето на гласовете 6:6 в Конституционния съд е винаги по казуси с важно решение за обществото, така се измъкват винаги. За това ние имаме и решение за промяна на КС, но и за тотални промени в съдебната система, обясни Кънев.

"БСП и ДПС са партиите неспособни да правят промени в правосъдието, а ГЕРБ чрез Цветанов им помогна да се утвърди статуквото. ДПС все повече се очертава като мафиотска партия. Или ще имаме възможността да участваме в правителство, което е готово да направи такива реформи, или няма да участваме в други коалиции. ГЕРБ трябва да се промени изключително много, особено на ниските нива където прилагат местната власт. Променила ли се ГЕРБ при обществените поръчки", попита риторично Кънев.

Кънев: Членовете на КС са били подложени на системен натиск

Членовете на Конституционния съд са били подложени на системен натиск през целия период от време. „Имаше данни през цялото време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика