Кънев и Лукарски не искат да говорят и потвърждават

18966
Кънев и Лукарски не искат да говорят и потвърждават
Снимка: БГНЕС

Няма да потвърждавам имена на министри, нито пък ресори. Това заявиха в един глас лидерите на ДСБ и СДС Радан Кънев и Божидар Лукарски, противно на колегата си Гроздан Караджов, който "на 99%" потвърди бъдещия кабинет.

По думите на Кънев и Лукарски потвърждение ще има чак след окончателното съгласие и вътре в Реформаторите, и с ГЕРБ, предаде Агенция "Фокус".

Караджов потвърди конкретни имена от бъдещото правителство

Преговарящият ни екип е твърдо съгласен да участваме в правителство с Бойко Борисов, сега разговаряме помежду си за окончателно съгласи...

"Утре ще имаме разговори и с другите партии, които сформират мнозинството. Обсъдихме всичко подробно и като цяло одобрихме това, което е договорено. Имаме някои забележки и желания за коментар, които няма да правим пред медиите, защото сме все пак на последната крачка от успешно съставяне на правителство", заяви Кънев. На въпрос дали Божидар Лукарски е компетентен за министър на икономиката, Радан Кънев отговори, че премиерът преценява този въпрос. Същото каза и самият Лукарски.

"Всички предложения в крайна сметка са номинации на кандидата за министър-председател. Тази сутрин казах, че с оглед отговорността за съставяне на правителство, когото предложи ГЕРБ, при всички други условия, които ние имаме, ще подкрепим. Отдавна съм казал, че желание да участвам в изпълнителната власт нямам. Гледам за себе си като гарант за законодателните реформи, които сме обещали на избирателите", каза още Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика